Există multe trucuri de decor care fac o diferenţă notabilă, îmbrăcându-ţi căminul în ”haine” adecvate pentru sezonul rece. Iată cum poţi aduce acel sentiment cozy şi la tine acasă!

1. Fă un update lenjeriei de pat

Bumbacul este un material ideal pentru vară, însă odată cu sosirea sezonului rece şi patul tău are nevoie de un update! Aşadar, începe prin a-ţi schimba cearceafurile din materiale răcoroase cu unele care să-ţi ofere un confort termic ridicat în nopţile de iarnă. Lenjeriile din flanel sunt o variantă inspirată deoarece sunt foarte călduroase şi, totodată, sunt fine la atingere, oferindu-ţi un adevărat răsfăţ de fiecare dată când le foloseşti. Ca alternativă, poţi opta şi pentru lenejeriile de pat din microfibră, care ţi se vor potrivi de minune dacă ai pielea sensibilă.

2. Accesorizează livingul cu pernuţe decorative

Vremea s-a răcit, prin urmare ai o scuză suficient de bună pentru a da un styling fresh canapelei din living, alegând pernuţe decorative confortabile din blană sau din catifea! În magazinele cu profil home&deco te aşteaptă o mulţime de huse pe care le poţi folosi pentru pernele existente şi care vor face ca locuinţa ta să pară mai cozy şi mai prietenoasă!

3. Instalează un şemineu

Vrei să recreezi acel design feeric specific peliculelor cu tematică de Crăciun? Nimic mai simplu! Instalează un focar şemineu în propria casă şi bucură-te alături de cei dragi de momente magice lângă foc! În funcţie de configuraţia spaţiului în care va fi amplasat, poţi alege un model clasic, pe colţ sau încastrat, iar în ceea ce priveşte materialele din care şemineul să fie confecţionat poţi beneficia de asemenea de multiple variante. Mai mult decât atât, producătorii din domeniu oferă posibilitatea clienţilor de a alege între modele cu rol pur decorativ, sau focare care îmbină designul cu utilitatea şi contribuie la încălzirea locuinţei.

4. Creează o atmosferă caldă cu ajutorul lumânărilor

Atunci când se întunecă devreme, este tentant să-ţi modifici ora de culcare, însă noi îţi propunem să te bucuri în continuare de activităţile tale preferate în interiorul casei creeând o atmosferă magică cu ajutorul lumânărilor. Nu doar că acestea vor contribui la obţinerea unui ambient romantic, dar de asemenea te vor ajuta să reînvii spiritul sărbătorilor de iarnă în căminul tău. La fel de potrivită este şi montarea lămpilor de masă cu becuri LED în tonuri calde.

5. Regândeşte designul ferestrelor

Dacă, în mod normal, preferi perdelele transparente, în întâmpinarea iernii ia în considerare înlocuirea (sau completarea) lor cu draperii din ţesături grele, care au căptuşeală termică. Catifeaua este o opţiune de top, fiind foarte elegantă şi pretându-se mai ales pentru zona de living sau de dining. Astfel, datorită acestor accesorii, aerul rece va fi împiedicat să pătrundă în locuinţă, în timp ce aspectul ferestrelor tale se va schimba complet!