1. Uită de apa fierbinte

Momentele lungi petrecute la duş duc la uscarea pielii,atât a tenului,cât şi a întregului corp. Astfel,sunt recomandate duşurile scurte,cu apă călduţă,pentru ca pielea să poată să-şi păstreze uleiurile naturale care o protejează. Evită apa fierbinte.

2. Foloseşte crema de protecţie solară

Da,ai citit bine. Crema cu protecţie solară are un rol foarte important în menţinerea unui ten sănătos şi luminos. Motivul? Razele ultraviolete pătrund chiar şi prin nori,afectând tenul. Poţi folosi o crema-balsam cu ulei din nucă de cocos şi extract de lime.

3. Evită produsele cosmetice „dure”

Săpunurile solide ar trebui să dispară de pe etajera ta. Rolul lor este de a îndepărta orice,astfel că elimină,pe lângă impurităţi,şi uleiurile naturale de la suprafaţa pielii. Astfel tenul rămâne uscat şi devine predispus la iritare.
 
Foloseşte produse uşoare,cremoase,care să-ţi cureţe tenul,fără a-l agresa în niciun fel”,ne îndeamnă Andreea Hâş,specialist în make-up.

Poţi încerca gelul cu extract de salcie,care ajută la o curăţare perfectă a tenului şi la închiderea porilor.

4. Învaţă să-ţi hidratezi tenul,din interior,spre exterior

Hidratarea tenului înseamnă creme adecvate,folosite cu regularitate,însă hidratarea nu se reduce doar la asta. Trebuie să ai un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie pe măsură. Consumă fructe şi legume bogate în vitamine,iar pentru un ten luminos şi sănătos,combină alimentaţia sănătoasă cu sportul.

5. Foloseşte fond de ten

Fondul de ten s-a dovedit a fi un aliat de nădejde al femeilor. Oferă protecţie suplimentară tenului,ferindu-l de factorii externi,astfel că din trusa ta de make-up nu ar trebui să lipsească un fond de ten hidratant.
 
„Modul de aplicare este de asemenea foarte important,aşa că întinde un strat subţire,imediat după ce ai folosit crema,pentru o cât mai bună blenduire. În plus,este recomandat să nu optezi pentru fondurile de ten de tip granulate”,ne sfătuieşte Andreea Hâş,specialist în make-up.

Sfaturi recomandate de specialistul în make-up Andreea Hâş,www.bottegaverde.ro