Odată cu venirea frigului,mâinile au nevoie de o îngrijire mult maiatentă. Iată câteva sfaturi pentru a avea o piele fină:

Foloseşte un săpun neutru

Atunci când îţi speli mâinile foloseşte un săpun delicat,de bună calitateşi evită-le pe cele sub formă lichidă,care deshidratează pielea. Alege oformulă pentru piele sensibilă,cu un p H neutru,un săpun-cremă sau unul pentrucopii. Ai grijă ca apa să nu fie nici prea fierbinte,nici prea rece şiîncearcă,pe cât posibil,să aplici cremă după fiecare spălare.

Hrăneşte-ţi pielea

Pentru a evita ridarea şi uscarea pielii,masează-ţi mâinile cu o cremăhidratantă de mai multe ori pe zi,dar în special dimineaţa şi seara. Prin masajse stimulează circulaţia sanguină,aşadar aplică o cremă hidratantă şi apoi efectueazămasajul,începând de la unghii spre încheietura mâini,cu apăsări. Foarte bunesunt cele pe bază de glicerină,care contribuie la menţinerea elasticităţiipielii şi la hidratarea ei în profunzime. Un amestec de glicerină şi zeamă delămâie,pe care îl poţi realiza în casă,este ideal pentru mâini.

Spune nu uscătorului

Uscătoarele special concepute pentru mâini pot fi dăunătoare pielii.Acestea,odată cu îndepărtarea apei,îţi agresează şi pielea,ducând ladeshidratare. Dacă la serviciu sau în oraş ai tendinţa de a le folosi,renunţă laele şi şterge-ţi întotdeauna mâinile cu un prosop sau cu un şerveţel de hârtie.

Protejează-ţi mâinile

Odată cu venirea frigului protejează-ţi mâinile cu o pereche de mănuşi,atunci când ieşi afară şi foloseşte o cremă puternic hidratantă. Nu uita totodatăsă porţi mănuşi de protecţie atunci când speli vasele sau faci alte treburicasnice.

Aplică o mască hidratantă

O dată pe săptămână,tratează-ţi mâinile cu o mască hidratantă. Prepară-ţiuna chiar la tine acasă,din două linguriţe de miere de albine,o capsulă devitamina E sau o linguriţă de glicerină. Unge-ţi mâinile cu amestecul obţinut,lasă-l să acţioneze 20-30 de minute,apoi spală-te cu apă călduţă. Poţi să-ţiungi mâinile şi cu ulei de măsline,seara,să-ţi pui nişte mănuşi de bumbac,iar dimineaţa vei avea o piele fină şi mătăsoasă. Săptămânal poţi face şi obaie cu ulei de măsline călduţ. Încălzeşte puţin uleiul,ţine-ţi mâinile în elpentru 15-20 de minute,clăteşte apoi cu ceai de muşeţel cald şi acoperă-ţimâinile pentru câteva minute cu un prosop moale,de bumbac.

Sfat:Peeling-ul mâinilor ajută la eliminarea celulelor moarte şi la ohidratare mai bună,pentru o piele fină ca mătasea. Aşadar,o dată pe săptămânăînmoaie mâinile,apoi masează-le cu o cremă specială pentru peeling,după care clăteştecu apă călduţă.