1. Calcă hainele înainte de a le pune în şifonier

De ce să alergi dintr-o cameră în alta când poţi să-ţi bei liniştită cafeaua de dimineaţă? Ei bine,o bună organizare făcută încă din weekend te va ajuta să eviţi dezordinea din dulapul tău. Chiar dacă vei avea nevoie de mult timp pentru a-ţi călca camaşile şi bluzele,vei vedea că acest lucru îţi va prinde foarte bine. Mai mult,pune la îndemână sau mută într-un alt dulap toate hainele pe care nu doreşti să le mai porţi.

2. Sacourile şi fustele trebuie puse pe umeraşe rezistente

Fustele,pantalonii şi sacourile ar trebui să stea separat de restul lucrurilor,pe umeraşe masive. De asemenea,ţi-ar fi de mare ajutor să nu le amesteci cu jachete sau alte articole de îmbrăcăminte care nu se asortează pentru a nu-ţi înreguna căutarea. Pe cele din materiale care se şifonează mai uşor pune-le mai în spatele dulapului,iar pe cele fabricate din materiale mai groase le poţi pune în faţă.

3. Ordonează-ţi accesoriile în cutii

Îţi poţi mări spaţiul din dulap,folosind cutii atunci când doreşti să depozitezi accesoriile preferate. Mai mult,pălăriile de ocazie,eşarfele din mătase,dar şi poşetele cu aplicaţii decorative vor fi astfel mai protejate. Pentru curele,cordoane şi bretele elastice fizează pe uşa sifonierului un cârlig metalic.

4. Poţi pune încălţămintea pe rafturile de jos

Dacă nu dispui de spaţiu pentru a-ţi cumpăra un pantofar pe holul casei,atunci poţi depozita încălţămintea tot în dulap,însă în cutii de carton pe rafturile de jos ale şifonierului. Mai mult,pentru a găsi mai uşor perechea de care ai nevoie,scrie pe cutie câteva specificaţii legate de culoare,stil ş. a. Pentru a evita mirosul urât din şifonier poţi folosi deodorizante speciale pentru pantofi,însă nu înainte de a-i curăţa.

5.Lenjeria intimă trebuie pusă în sertare

Dacă accesoriile şi bluzele le-ai aşezat frumos pe rafturile din dulap,cea mai mare bătaie de cap îţi dau piesele de lenjerie intimă,dresurile şi ciorapii. Ei bine,nu trebuie să te îngrijorezi căci le poţi pune pe toate în sertarele din interiorul dulapului. Dacă acesta nu dispune de sertare atunci foloseşte cutii decorative. Ciorapii mai pot sta în coşuri împletite sau cutii din plastic înalte.