Este posibil să ai glicemia mare atunci când:

1. Glicemie mare simptome - Îţi este mereu foame

Acesta este un simptom comun şi cu care se confruntă un număr mare de oameni, ceea ce înseamnă că în organism au avut loc nişte modificări care ţi-au afectat apetitul. Iar dacă nivelul de zahăr din sânge este ridicat, acest lucru împiedică eliberarea glucozei în celule. Ca urmare, organismul nu are de unde să producă energia de care avem nevoie şi este obligat să ceară în continuare alimente. Şi aşa apare senzaţia de foame constantă.

2. Te simţi foarte obosită

Când ne simţim obosiţi, mereu dăm vina pe muncă sau pe alte probleme. Cu toate acestea, în realitate oboseala poate fi provocată de nivelul ridicat de zahăr din sânge. Senzaţia de oboseală apare pentru că organismul nu reuşeşte să conserve şi să absoarbă corect glucoza. Astfel, energia nu este utilizată eficient, iar celulele corpului nu primesc cantitatea de hrană de care au nevoie.

3. Glicemie mare simptome - Urinezi frecvent

Dacă nivelul de zahăr din sânge este ridicat, rinichii sunt afectaţi şi ei încearcă să echilibreze concentraţia de glucoză în sânge şi celule. Adică, organismul dizolvă sângele în fluidul intracelular, încercând să reducă concentraţia de zahăr. De aceea, simţi nevoia să te duci des la baie.

4. Slăbeşti

Ţi s-a întâmplat să slăbeşti fără să ţii dietă sau să faci modificări în alimentaţie? Dacă ai glicemia mare, s-ar putea să slăbeşti într-o perioadă foarte scurtă. Uite de ce slăbeşti: ca urmare a pierderii lichidelor din cauza urinării frecvente, nu le vei mai reţine, ceea ce duce la pierderea în greutate; iar cantităţile mari de urină cu niveluri ridicate de glucoză vor face corpul să folosească mai multe calorii. Astfel, excesul de glucoză va fi eliminat.

5. Glicemia mare simptome - Ai vederea înceţoşată

Dacă uneori ai vederea înceţoşată, acest lucru poate fi şi din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge. Vederea înceţoşată apare din cauza deshidratării produsă de concentraţia mare de glucoză. În plus, celulele ochilor se deformează şi îşi pierd capacitatea de a se focaliza corect.
 

Credit foto:  www.my.clevelandclinic.org