Dacă preferi aparatul de ras pentru a îndepărta părul nedorit de pe corp,ca să scuteşti timp preţios,probabil ştii că există şi dezavantaje. Unele fire de păr se pot bloca în piele şi produc iritaţie în zona inghinală. La rândul ei, aceasta care se poate transforma în infecţii greu de vindecat.

Sunt o mulţime de remedii care se pot face în casă,eficiente în lupta cu iritaţiile,şi despre unele vorbim şi noi în aceste rânduri.

1. Sucul de lămâie, remediu pentru iritaţie în zona inghinală

Sucul de lămâie este acid şi combate răspândirea bacteriilor din foliculii de păr care umează să crească. Un pic de suc de lămâie aplicat pe zona cu probleme reduce roşeaţa şi iritaţia.

2. Aloe vera

Această plantă este folosită de mult timp în tratamentul unor afecţiuni ale pielii. Are proprietăţi calmante în caz de iritaţii. Poţi folosi sucul extras din frunzele de aloe verasau un unguent cumpărat din farmacie,care are ca substanţă activă lichidul extras din frunze.

3. Iritaţie în zona inghinală - Cremă cu hidrocortizon

Are efect puternic antiinflamator şi este un remediu accesibil şi la-ndemâna oricui. Poate fi găsit în majoritatea farmaciilor,însă e bine să o alegi pe cea cu doar 1% substanţă activă. Această cremă are putere mare de combatere a iritaţiilor,tocmai de aceea e bine să aplici o cantitate mică pe piele,pentru că poate subţia epiderma,dacă se exagerează cu utilizarea ei.

4. Ulei de arbore de ceai

Şi acest ulei este un remediu bun împotriva iritaţiilor care apar după un epilat cu aparatul de ras. Deţine proprietăţi antibacteriene,însă,ca să aibă efectul scontat,înainte de a-l aplica pe piele,trebuie să-l diluezi în puţină apă.

5. Ceai alb dacă ai iritaţie în zona inghinală

Punguţele cu ceai alb te pot ajuta,de asemnea,să scapi de iritaţiile cauzate de epilatul cu aparatul cu lame. Acest ceai conţine acid tanic,care are calităţi terapeutice excelente când vine vorba de inflamaţii. Aplică o punguţă cu ea pe pielea uscată şi vei vedea că în scurt timp roşeaţa şi iritaţia vor dispărea.

Pont dacă ai iritaţie în zona inghinală: Epilează-te la duş,pentru că aburul înmoaie firul de păr şi scade riscul de zgârieturi. Clăteşte-te cu apă rece,ca să închizi porii pielii şi să previi apariţia infecţiilor.