1. Panouri transparente

O soluţie de a delimita două spaţii diferite într-o cameră este fixarea unui panou fin,subţire şi transparent care permite luminii să treacă prin el. Ele separă,dar aduce şi lumină în zona pe care o ascunde. În acest fel,spaţiile create nu sunt întunecoase,deci par mai ample.

2. Culori şi materiale diferite pe podele şi pereţi

Un truc isteţ şi simplu de realizat pentru a crea două spaţii într-unul singur constă în vopsirea pereţilor în culori diferite sau în stiluri diferite,respectiv în folosirea unor materiale diferite pentru acoperirea podelei. Dacă podeaua are două culori,va fi cu atât mai uşor de separat cele două zone cu funcţii diferite.

3. Perdele legere

O delimitare mai puţin rigidă este aceea creată cu ajutorul unei perdele din ţesătură de mătase,de bumbac sau din fire sintetice,foarte fină şi transparentă. La fel ca panourile transparente,nu suprimă luminozitatea camerei şi conferă volum spaţiului nou realizat.

4. Uşi glisante din sticlă transparentă

Te-ai gândit vreodată cât de mult amplifică un hol uşile glisante din sticlă,dar nu din sticlă opacă? Este o idee grozavă de a separa şi două spaţii pe care le vrei distincte,fără ca ele să fi fost gândite astfel de la bun început.

5. Decorare cu module

O altă idee uşor de pus în practică este să împarţi o cameră în două prin instalarea la mijloc a câtorva dulapuri sau module. Alege câteva de mărimi diferite şi ai grijă să aibă culori în ton cu cele folosite în camera spre care le vei aşeza cu faţa. Pe dos,le poţi vopsi cu o culoare potrivită celeilalte camere sau poţi lipi diverse imagini.