Mătreaţa îţi dă bătăi de cap? În afară de şampoanele speciale şi de oîngrijire atentă a părului,iată câteva tratamente cu rezultate garantate.

Ulei de cocos pentru părul uscat

Aplică o linguriţă de ulei de cocos uşor încălzit la rădăcina firului depăr,masând puţin scalpul. Lasă timp de 15 minute să acţioneze,după carespală-ţi părul în mod normal. Repetă săptămânal această operaţiune si vei scăpaatât de mătreaţă,cât şi de problema părului uscat.

Oţet de mere pentru părul gras

Daca ai părul gras,oţetul de mere este cea mai indicată soluţie pentru ascăpa de mătreaţă. Amestecă 1/2 cană de oţet cu 1/4 cană de apă şi clăteşte-ţipărul după şamponare.

Ceai de muşeţel pentru scalpul sensibil

Ceaiul natural de muşeţel are efecte calmante,hidratează pielea capului şite scapă de mătreaţă. Adaugă 3 pliculeţe de ceai de muşeţel şi 3 căni de apăîntr-un ibric şi fierbe-le. Lasă-le apoi la infuzat timp de 5 minute,scoatepliculeţele şi clăteşte-ţi părul proaspăt spălat.

Aloe vera pentru părul vopsit

Aplică puţin gel de aloe vera pe păr şi masează cu delicaţete pieleacapului. Aşteaptă 10 minute să acţioneze şi apoi spală-te în mod obişnuit.

Ceai de mentă pentru toate tipurile de păr

Fierbe apă de la robinet timp de 20 de minute,după care adaugă 3 pliculeţede ceai sau 3 linguri de mentă uscată şi pisată. Lasă acoperit 5 minute,aruncăpliculeţele sau strecoară lichidul şi aşteaptă să se răcească. Ceaiul sefoloseşte pe părul proaspăt spălat şi nu se clăteşte.