Problemă:Căderea părului

 

Cel mai eficient tratament este cel cu ulei călduţ. Poţi folosi pentru asta orice tip de ulei-de măsline,de cocos sau de ricin.
 

Cum procedezi

Încălzeşte un pic de ulei,indiferent de alegerea făcută,şi masează uşor,la rădăcini,acoperind tot scalpul. Lasă-l să acţioneze peste noapte sau minimum o oră,apoi şamponează bine şi clăteşte cu apă călduţă.

 

 

Problemă:Păr uscat şi lipsit de strălucire

 

Pentru a-i reda vitalitatea va trebui să foloseşti maioneză,fie una făcută de tine,fie din comerţ.
 

Cum procedezi

Pulverizează puţină apă pe toată suprafaţa părului,cât să-l umezeşti puţin,apoi aplică maioneza şi stai aşa 30 de minute. Spală-te de mai multe ori,pentru a îndepărta excesul de grăsime din maioneză,apoi clăteşte-te cu apă rece (şi puţin oţet,eventual) pentru a scăpa de miros. Indicat ar fi să foloseşti acest tratament la sfârşitul săptămânii,când ai mai mult timp la dispoziţie.

 

 

Problemă:Păr electrizat

 

Ai nevoie de o mască eficientă cu banană,ou,lapte şi miere.
 

Cum procedezi

Pasează banana şi amestec-o împreună cu oul,laptele şi mierea,până obţii o pastă consistentă. Aplică masca pe păr 30 de minute,apoi spală şi clăteşte bine părul.

 

 

Problemă:Păr cu mătreaţă

 

O să te mire probabil,însă pentru a scăpa de această problemă,ai nevoie doar de... coji de lămâie.
 

Cum procedezi

Ia cojile de la trei-patru lămâi şi fierbe-le cu patru-cinci ceşti de apă,15-20 de minute. După ce s-a răcit,foloseşte această soluţie pentru a-ţi clăti părul,cel puţin o dată pe săptămână.

 

 

Problemă:Păr gras

 

Această problemă enervantă,care se agravează în sezonul cald,poate fi remediată cu puţin amidon de porumb. Este un remediu ieftin,extrem de eficient în eliminarea excesului de sebum.  

Cum procedezi

Ai nevoie doar de o solniţă în care să pui amidonul de porumb (o lingură). Distribuie-l la rădăcini,pe toată suprafaţă capului,prin răsfirarea şuviţelor de păr şi apoi masează-ţi scalpul cu buricele degetelor. După 10 minute,piaptănă-te bine. Nu este necesar să te speli pe cap după. Amidonul poate fi aplicat o dată la două zile,iar ca alternativă,poţi încerca şi pudra de talc. Aceasta,la fel ca amidonul,absoarbe sebumul şi calmează pielea capului.

 

 

Problema:Păr moale,fără volum

 

Ca să dai volum părului,ai nevoie de... băutura preferată a bărbaţilor:berea! Fiind realizată din drojdie fermentată,berea poate contribui la revitalizarea structurii firului de păr.
 

Cum procedezi

Amestecă 1/2 cană de bere plată (o laşi să se “trezească” într-un recipient),cu 1 linguriţă de ulei de floarea soarelui sau rapiţă şi 1 oucrud. Aplică mixul pe părul umed,lasă-l să acţioneze 15 minute,apoi clăteşte cu apă rece. Ca alternativă,poţi pulveriza berea plată şi pe părul uscat. După Poţi aplica acest tratament o dată la două săptămâni.

 

 

Ştiai că?

 

... oul este indicat tuturor tipurilor de păr? Gălbenuşul,bogat în grăsimi şi proteine,hidratează,în timp ce albuşul îndepărtează excesul de sebum. Gălbenuşul se aplică o dată pe lună,în timp ce albuşul poate fi folosit la fiecare două săptămâni.

 

 

Trucuri utile

 

Dacă vrei să dai volum părului tău,poţi apela cu încredere la băutura preferată a bărbaţilor:berea. Pulverizeaz-o pe părul uscat,astfel că,după evaporarea acesteia,resturile deproteine rămase (grâu,malţ sau hamei) se vor întări şi vor structura părul.

 

Pentru un păr strălucitor ai nevoie doar de puţin oţet de mere. Acesta revitalizează părul,făcându-l moale şi neted,şi,pentru că sigilează cuticula firului (cu efectul său astringent),părul capătă strălucire.

 

Ca să stimulezi creşterea părului,apelează cu încredere la planta de rozmarin. Fă o infuzie din trei linguriţe de plantă la 250 ml de apă şi clăteşte-ţi părul cu ea.