Ce-ar fi să nu mai stai pe margine,aştep­tând ca el să te remarce? El e chiar lângă tine – poate vă faceţi cumpărăturile îm­preună sau sunteţi vecini şi poate că şi lui îi e teamă să facă primul pas.

În autobuz – „Cuvânt de şase litere. Începe cu I se termină în E“

Mergeţi zi de zi cu acelaşi autobuz,îl întâl­neşti mereu,îţi place,dar nu ştii ce să faci. Uneori pare că te recunoaşte sau chiar îţi zâmbeşte. Nu-ţi rămâne decât să te aşezi lângă el şi să începi o integramă. Când nu ştii un cuvânt,îl întrebi. Ei,şi până să ajungeţi la destinaţie,aveţi timp să faceţi cunoştinţă mai bine.

La supermarket – „De unde ai luat asta?“

Aici poţi să-ţi studiezi „victima“. Vezi dacă nu ai nevoie de ceva ce are el în coş. Îl întrebi cu un aer neajutorat:„Unde găsesc…?“. Chiar dacă ai înţeles unde să cauţi,convinge-l să te conducă până la raft şi cere-i numărul de telefon! Pentru data viitoare,când vei avea nevoie de ajutorul lui…

 În parc – „Ce căţel drăguţ aveţi!“

Dacă îţi plimbi căţelul,la fel şi el,e timpul să aveţi o discuţie pe probleme… canine. Ştiţi voi:vaccinuri,tipuri de mâncare,po­veşti drăguţe despre cum te aşteaptă sea­ra acasă… Fie că eşti tipul sportiv sau te apuci de jogging doar pentru că aşa ai re­uşi să faci cunoştinţă cu acel vecin drăguţ,poţi să-i ceri ajutorul pentru că ţi-ai scrân­tit uşor piciorul.

La cafenea – „Pot să mă aşez lângă tine?“

Aglomeraţie mare. Toată lumea a intrat să se adăpostească de ploaie. Mai e loc doar lângă el… Fă-ţi curaj şi întreabă:„Pot să mă aşez lângă tine?“. Nu-ţi cufunda nasul în meniu,vorbeşte despre vreme. În dis­cuţiile ce vor urma,poţi începe cu între­bări personale.

 În orice împrejurare – „Vreau să te întreb ceva”

Metoda următoare este doar pentru cura­joase şi am aflat-o de la un băiat care a fost agăţat aşa. Te duci la el şi-i spui:„Bună! Am să te întreb ceva“. După o scurtă pauză,tot tu spui:„Ce ai vrea să te întreb?“. În cazul despre care vorbesc,cei doi erau la mare,iar el a răspuns:„Ai vrea să vezi cu mine răsăritul?“. A urmat o plimbare romantică pe faleză la ora cinci dimineaţa şi o relaţie frumoasă.

Bine de ştiut

-Umorul sparge gheaţa. Este cel mai sigur drum spre sufletul celorlalţi.

-Fii gata de flirt! Nu există un loc sau un moment anume. Se poate întâmpla oriun­de şi oricând.

-Observă-l cu atenţie şi începe o discuţie despre ceea ce-l interesează.

-Să nu minţi! Cu toate acestea,minciunele­le de circumstanţă sunt îngăduite.

-Practica te face perfectă. Exersează zilnic,vorbind cu oameni necunoscuţi.

-Refuzul face parte din joc – este o posibi­litate cu care trebuie să te obişnuieşti şi să o accepţi când ţi se întâmplă.