Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spune că,de până la 40% din populaţia globului suferă de un fel de tulburare de somn. Experţii spun că este uşor să identifici aceste persoane,deoarece sunt susceptibile de a suferi de tulburări de dispoziţie,precum şi,cauzând probleme la locul de muncă şi în timpul altor activităţi de zi cu zi. Această problemă este de mare interes pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii,pentru că astăzi există peste 80 de tipuri cunoscute de tulburări de somn. Dacă faci parte din acest grup,este important să ştii că trebuie să te ocupi de această problemă cât mai curând,pentru a evita să se agraveze starea de sănătate,într-un mod negativ.  

Iată 5 reţete de sucuri care te ajută să dormi mai bine şi să te relaxezi:

1. Suc verde pentru a lupta cu insomnia

Această reţetă de suc verde combină o varietate de substanţe nutritive care te ajută să-ţi relaxezi corpul şi stimulează pentru a avea un somn mai bun şi pentru a lupta cu insomnia. Îmbunătăţeşte calitatea generală a somnului şi,are un efect pozitiv asupra digestiei,a stresului şi a hipertensiunii arteriale.

Ingrediente

-1castravete

-1bucată de rădăcină de ghimbir

-sucul de la o lămâie

-1 măr verde (cu coaja)

-9 tulpini de sparanghel

-2 tulpini de ţelină

Mod de preparare

Pune la înmuiat tulpinile de sparanghel în apă rece,cel puţin o oră. Între timp,taie în bucăţi mari castravetele şi mărul. Adaugă ţelina şi ghimbirul în blender. Strecoară apa din vas,şi adaugă sparanghelul în blender,împreună cu celelalte ingrediente,plus sucul de lămâie. Procesează totul pentru câteva minute şi bucură-te de acest suc în fiecare zi după masa de prânz.

 2. Suc de castravete şi salată verde  

Acest suc puternic se prepară cu două ingrediente care sunt cunoscute a fi excelente pentru combaterea insomniei. Salata verde conţine substanţe nutritive importante,care ajută la promovarea unui somn sănătos şi elimină sentimentele de anxietate. Castravetele conţine un aminoacid cunoscut sub numele de triptofan,care stimulează producţia de serotonină,un hormon asociat cu starea de spirit şi un somn bun.

Ingrediente

-salată verde

-un castravete

Mod de preparare

Feliază castravetele şi separă frunzele de salată verde,pe care le speli. Adaugă-le pe toate în blender,amestecă-le pentru câteva minute şi bea sucul rece.

3. Smoothie din salată verde şi banane

Această băutură poate ajuta nivelurile de control de stres şi anxietate şi relaxează întregul corp pentru a preveni insomnia.

Ingrediente

-4 flori de muşetel

-  90 de grame de salată verde

-1 banană

-sucul de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare

În primul rând se face un ceai folosind florile de muşeţel,şi se pune deoparte lichidul. Între timp,spală şi taie frunzele de salată,adaugă ceaiul şi restul de ingrediente rămase în blender. Amestecă-le câteva minute,apoi îl bei rece,cu o jumătate de oră înainte de culcare. 

4. Suc de piersici şi mere

Acest suc delicios are un gust minunat şi este un mod excelent de a te asigura că vei avea parte de un somn mult mai bun.

Ingrediente

-3 piersici

-1 măr

-1 mic buchet de mentă

Mod de preparare

Spală,decojeşte şi feliază piersicile şi merele. Adaugă toate fructele în blender şi amestecă câteva minute. Acest suc se bea rece,fără a strecura lichidul,cu o jumătate de oră înainte de a merge la culcare.

5. Suc de morcov şi spanac

Acest suc este o mare sursă de antioxidanţi şi alte elemente nutritive,care va ajuta la îmbunătăţirea calităţii somnului,oferind beneficii importante sănătăţii. Încearcă să-l bei cu o jumătate de oră înainte de a merge la culcare pentru cele mai bune rezultate.

Ingrediente

-1 morcov

-5 frunze de spanac

-apă

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele în blender,până se omogenizează. Serveşte acest suc fără a-l strecura,cu o jumătate de oră înainte de culcare.