Îndemnul „beţi doi litri de apă şi lichide zilnic“ poate fi privit cu entuziasm,dacă preparăm sucuri naturale şi hidratăm corpul în cel mai plăcut mod posibil.

Nu uita,un corp hidratat înseamnă o piele hidratată,suplă şi fără riduri. În plus,băuturile răcoroasefăcute din ingrediente naturale oferă beneficii pentru sănătate şi un gust savuros.

Suc de căpşuni,lămâie şi busuioc

Prepară un sucdelicios din două linguriţe de suc de lămâie,proaspăt stors,o lingură de zahăr brun,şase frunzuliţe de busuioc şi cinci căpşuni mici (păstrezi una pentru decor). Mai adaugi un praf de sare şi o ceaşcă de apă minerală.

Amestecă sucul proaspăt de lămâie,zahărul brun măcinat,busuiocul,căpşunile şi sarea într-un pahar înalt.

Omogenizează ingredientele până obţii o cremă,în care pui două-trei cuburi de gheaţă şi apă minerală,apoi dai la frigider. Decorezi cu felii de căpşuni.

Suc de lămâie,castraveţi şi căpşuni

Pentru a prepara acest suc ai nevoie de opt căpşuni mari,un castravete şi două lămâi.

Taie lămâile felii,la fel şi castravetele şi căpşunile,apoi pune-le într-un vas şi acoperă totul cu apă. Pune capacul şi lasă să stea la frigider peste noapte.

Suc delicios facut in casa cu rozmarin şi grapefruit

Ca să faci acest suc,îţi trebuie patru felii de grepfruit,o crenguţă de rozmarin proaspăt,două-trei cuburi de gheaţă şi un sfert de cană cu apă rece. Pune gheaţa într-un pahar înalt şi apoi amestecă grapefruitul cu rozmarinul într-un pahar de tip shaker.

Pasează bine ingredientele,apoi adaugă apă şi agită bine compoziţia. Pune totul în paharul cu gheaţă şi savurează un gust acrişor şi fin.

Suc de afine şi lavandă

Sucul cu afine şi lavandăîl poţi prepara dintr-un sfert de ceaşcă de lavandă uscată şi mărunţită,o cană şi jumătate de apă fiartă,o ceşcuţă de zahăr – se poate pune mai puţin zahăr,după preferinţă-,zece lămâi,o jumătate de cană de afine proaspete şi două linguriţe de apă.

Pune lavanda într-un vas şi toarnă peste plantă apa fiartă şi lasă să se infuzeze timp de cinci-zece minute,în funcţie de cât de aromat vrei sucul. Strecoară lichidul,amestecă-l cu zahăr,apoi adaugă gheaţă şi sucul lămâilor.

Într-un blender mixezi afinele cu 2 linguriţe de apă,peste care torni cealaltă compoziţie şi amesteci totul bine. În funcţie de cât de acrişor ţi se pare că este gustul,îl poţi regla cu surplus de zahăr. Poţi servi opt pahare cu acest suc proaspăt cu afine.

Suc delicios facut in casa cu pepene şi mentă

Ai nevoie de miezul de la un pepene de dimesiune medie,fără seminţe,una – două linguriţe de frunze de mentă,un praf de sare neagră – găseşti în magazinele naturiste – şi cuburi de gheaţă.

Într-un blender pune miezul de pepeneşi menta uscata şi mixează bine. Pune sucul de pepene obţinut în pahare înalte şi pesară puţină sare neagră deasupra. Apoi pune în pahae câte un cub,două de gheaţă şi poţi decora cu frunze de mentă proaspete.