Noi accente pe ochi

Machiajul „smokey eyes” este la mare căutare. Acum renunţăm la clasica combinaţie de negru şi griuri şi folosim tonuri de mov-prună,verde-brad sau gri-albăstrui. Sprâncenele şi buzele sunt estompate cu ajutorul rujurilor,al fardurilor şi al creioanelor,pentru a permite ochilor să iasă în evidenţă.

Tuşul revine în modă

Noul sezon anunţă revenirea tuşului. Linia perfect dreaptă,subţire şi ascendentă realizată cu un tuş negru este secondată de o alta,de culoare albă şi mai scurtă.

Pentru a obţine un efect spectaculos,mixează un fard deschis la culoare sau în tonuri pastel cu unul închis la culoare,chiar negru.

Aplică fardul deschis pe pleoapa superioară,iar pe cel închis doar în colţul extern. Trasează o linie de tuş care se îngroaşă înspre colţul extern şi depăşeşte conturul ochiului într-o direcţie ascendentă. Pentru buze,foloseşte un ruj piersică sau ruginiu.

Buzele roşii,un plus de feminitate

Rujul de buze roşu este foarte feminin şi se adresează tuturor vârstelor,făcând parte dintr-un stil clasic de machiaj,mereu la modă. Aşadar,în această toamnă se poartă buzele cât se poate de roşii. De la roşu aprins,corai şi până la vişiniu,buzele sunt învăluite de nuanţe mate sau lucioase,cu texturi bogate şi diafane.

În vogă,tonurile de pământ

Cu un aer tomnatic,fardurile în nuanţe de pământ devin tema-cheie în acest sezon. Bejul simplu care conferă aspectul de machiaj natural este şi uşor de realizat,versatil (poţi face uşor trecerea înspre un machiaj de seară pornind de la baza aplicată dimineaţa).

Tendinţele machiajului nude promovează în acest sezon punerea în evidenţă a strălucirii tenului sau culoarea delicată a buzelor. Pentru un machiaj de seară,poţi trasa o linie discretă de contur.

Portocaliul,culoarea vedetă

Portocaliul,o culoare potrivită atât blondelor,cât şi roşcatelor sau brunetelor,este alegerea ideală pentru a pune în valoare ochii albaştri,dar îi flatează deopotrivă şi pe cei verzi sau căprui.

Pentru un machiaj de zi,aplică fardul portocaliu simplu,pe toată pleoapa. În cazul machiajului de seară,obţiii efectul ochi de pisică cu ajutorul unui fard complementar (ciocolatiu) şi folosind tonurile reci pentru rujul de buze.