Însă ce tendinţe ţi se potrivesc dacă vrei să fii îmbrăcată la modă,dar ai o siluetă voluptoasă,care nu-ţi permite orice stil de haine? Cum adaptezi un look la modă dacă încerci să ascunzi colăcei şi alte mici defecte din cauza unor kilograme in plus?

Iată 5 trenduri,care nu doar că sunt în trend,ci avantajează siluetele plus size!

1. Dungile

Dungile sunt preferatele stiliştilor pentru sezonul primăvară-vară! De la dungi nautice,în stil marinăresc,până la dungi alb-negru şi colorate,toate sunt în trend. Însă,ca orice femeie care poartă haine în mărimi mai mari,ai auzit că trebuie să te fereşti de ele,pentru că îngraşă. E adevărat:dacă nu vrei ca bluza ta să-ţi adauge 5kg pe siluetă,fereşte-te de dungile orizontale!

Poartă în schimb un mix de dungi oblice,subţiri şi groase,cat mai diverse şi colorate,sau combină-le cu un alt imprimeu (cum ar fi bulinele polka dots). În aceste combinaţii,dungile distrag atenţia de la o siluetă mai groasă,creează noi puncte de interes datorită efectului vizual,şi ascund micile defecte din zona şoldurilor şi abdomenului. Iată câteva exemple de ţinute cu dungi pentru siluetele plus size:


 

Citeşte şi:Pantalonii culottes:articolul vestimentar modest,dar elegant

2. Poartă culoarea primăverii:Kaki

Culorile pe care stiliştii le recomanda primăvară sunt verdele Greenery,numit şi culoarea anului,sau rozul şi galbenul intens. Dar dacă nu vrei să atragi atenţia cu aceste culori,ci tinzi mai degrabă să ascunzi volumul siluetei tale,alege o altă culoare neutră care face furori pe podiumuri:Kaki!

Kakiul e una din cele mai importante culori ale lui 2017,atât de potrivită pentru ţinutele office,de birou. Poţi alege nuanţe spre gri,sau spre verde-ambele creează un efect vizual care flatează formele mari.


 

3. Alege mâneci evazate,în stilul anilor 80

Iată o altă tendinţă la modă,pe gustul femeilor cu forme. Avantajul acestui trend este că dacă ai braţe mai mari,acest tip de mânecă îţi va putea ascunde micile defecte cu mult stil! Mânecile evazate nu sunt numai un look care prinde popularitate printre iubitoarele de fashion,ci şi un tip de croială foarte confortabil,care îţi permite să porţi un croi lejer.

Poartă mâneci evazate de la cot în jos şi te vei alege cu un look demn de revistele de modă. Fereşte-te să adaugi volum chiar de la umăr,care adaugă prea mult volum în partea de sus a braţului.


 

Citeşte şi:Idei de ţinute pentru zilele de primăvară

 4. Decupajele pe umeri  

Trendurile sexy nu vin doar pentru siluetele marimea XS. Aşa e şi cazul decupajelor pe umeri,unul din cel mai uşor de purtat lookuri ale anului.

Decupajele,atât de prezente în ţinutele vedetelor de la Hollywood,sunt un must-have când vremea se încălzeşte. Nu rata acest look pe care îl vei putea purta cu orice tip de bluză cu croiala lejeră. Acum poţi să-ţi arăţi pielea într-un mod elegant,potrivit în orice ocazie.

5. Printuri florale reinventate

Printurile florale nu pleacă nicăieri nici în 2017. Designerii îl reinventează în fiecare an,iar 2017 este anul în care modelele florale la modăsunt cele romantice,boho chic şi rafinate. Dacă vrei să porţi un look floral din cap până în picioare,orientează-te către materiale vaporoase,care nu se mulează pe corp,ci plutesc pe lângă silueta ta.
 
Femeile cu forme plus size sunt avantajate de accente florale minimale-o ţinută cu o singură piesă în acest trend,cum ar fi o bluză,va fi mai potrivită decât o ţinută în întregime florală. Mai poţi adapta acest trend şi cu o rochie cu accente florale în partea de sus a corpului-vei atrage atenţia în locurile dorite instant,într-un mod elegant.

Foto:AMA Fashion

După cum ai văzut,chiar şi siluetele XXL se pot bucura de tendinţele pe care designerii ni le propun pentru noul sezon cald. Nu încerca să fii la modă cu orice preţ,ci alege doar ce ţi se potriveşte:o siluetă pusă în valoare este mult mai stilată decât o haină în tendinţe,dar care scoate în evidenţă o parte a corpului de care nu te mândreşti!