Variantele pe care ţi le propunem vor arăta simplu şi elegant şi sunt potrivite atât pentru şcoală,serviciu,facultate,cât şi pentru o întâlnire cu prietenii. Fie că alegi un look natural,fără accesorii,fie că alegi să îi adaugi un obiect elegant,  care să întregească ţinuta,aranjarea părului va crea un plus de personalitate stilului tău.

Bucle ondulate lejer

Întotdeauna buclele dau un aspect elegant,  indiferent de ocazie, astfel încât ele reuşesc să contureze feminitatea şi rafinamentul unei coafuri,şi mai ales,să determine personalitatea unei femei care poate fi mereu diferită. Cu ajutorul onduleurilor poti obţine un look boem,rock'n'roll,hippie,retro,sau tineresc şi sunt uşor de realizat.

După ce te-ai spălat pe cap,prinde părul într-un prosop pentru a absoarbe surplusul de apă. Aplică apoi un produs de hairstyling –cremă de păr,gel sau spray,pentru părul umed. Usucă părul cu capul în jos şi foloseşte un feon cu difuzor. Cele două metode vor da mai mult volum părului tău. Cu ajutorul degetului arătător răsuceşte şuvitele din faţă,rulează mici secţiuni în direcţia dorită şi continuă cu celelalte din lateral şi spate.

O altă variantă rapidă de a obţine bucle lejere sunt şi cele cu ondulatorul sau placa. Dacă ai mai mult timp la dispoziţie poţi încerca bigudiurile electrice.Ca şi în primul caz,aplică un produs de hairsyling care să ajute coafura ta să reziste cât mai mult. Împarte părul în două,vertical,prinde-l cu o clemă de la jumătatea tâmplelor  şi porneşte de la ceafă. Alege o dimensiune potrivită a şuviţelor şi răsuceşte strâns. La final îţi poţi trece degetele prin păr,pentru a-l descurca şi a crea un aspect natural al buclelor,fără a pierde foarte mult din volum şi formă. Dacă totuşi vrei să-l potoleşti puţin,foloseşte o perie ondulatorie şi piaptănă-l delicat.

Foloseşte agrafe

Agrafele se potrivesc atât părului lung,cât şi părului scurt. Cu cât ai mai multe,cu atât poţi fi mai creativă îm abordarea unei coafuri. Pentru un look simplu şi rapid ai nevoie de câteva agrafe,un feon şi o perie mare. Ia secţiuni mici de păr şi coafează vârfurilepentru un look îngrijit şi aranjat. Agrafele le poţi folosi prinzând şuviţele din faţă,  în spate,iar restul părului lasă-l liber. Astfel,ai creat un look şic,indiferent de ocazie.

Coada de cal

Coada de cal a avut întotdeauna un aspect tineresc şi distractiv. Le vezi mai mereu şi sunt uşor de realizat. În funcţie de diponibilitate poţi crea de la o coadă de cal joasă,tapată,de inspiraţie retro,până la coadă de cal împletită,dezordonată,cu foarte mult volum. Iată câteva exemple:

După spălarea părului,uscarea lui parţială în prosop şi aplicarea unui produs care să asigure hrănirea şi vitalizarea acestuia,porneşte coafarea lui cu o perie rotativă,pentru un plus de volum şi rezistenţă.

 În funcţie de preferinţele tale,poţi ondula vârfurile pentru un aspect curly. În funcţie de look-ul pe care îl doreşti să îl obţii,îţi poţi tapa părul în vârf,atât pentru volum,cât şi pentru un hairstyle mai dominant,agresiv.  Pentru un aer elegant,noi îţi recomandăm să ascunzi elasticul de păr sub o şuvită de păr pe care o înfăşori pe lângă coada de cal. Acest look pare mai finisat,sofisticat şi este apreciat în rândul vedetelor.

Împletiturile,la mare căutare

Împletitul părului a devenit pentru multe dintre noi o coafură elegantă şi reprezentativă atât prin farmecul,cât şi prin complexitatea  tehnicilor de realizare prin care orice look poate fi reprezentat cu totul diferit. De la o împletitură bentiţă,până la o împletitură laterală cu coc chingon,sau împletiri de la trei până la şase şuviţe, numeroase look-uri poţi obţine cu puţină imaginaţie şi dexteritate. Un exemplu de coafură poate fi şi spicul,pentru un look rapid şi de efect. O alta varianta pe care o poţi încerca este să desparţi părul în două şi să îl împleteşti. Incrucişează apoi cozile,iar cu ajutorul agrafelor prinde-le deasupra capului,într-o coroniţă. De asemenea,le poti accesoriza cu flori sau bentiţe colorate.

Cocurile – un plus de rafinament

O astfel de coafură oferă un farmec aparte femeii care îl poartă şi conferă eleganţă şi stil,indiferent de tipul de coc pe care-l alegi,sofisticat,sau lejer. Potrivit atât pe timpul zilei,cât şi pentru evenimentele de seară,cocul reprezintă unul dintre cele mai solicitate coafuri.

Cocurile lejere,la baza gâtului,sunt cele mai uşor de realizat şi nu necesită mult timp şi îndemânare.  Prinde părul într-o coadă,desparte coada în două,răsuceşte şi înfăşoară-o  în mijloc.  Asigură-o cu agrafe şi fixează cu spray. Pentru un look rebel,trage câteva fire,aleatoriu,pentru a-i atenua aspectul de coc ca la carte.

Sursă poze:www.pinterest.com


Citeşte şi:

Semne care îţi arată că ai nevoie de o schimbare de look 

Obţine un look nou,în câţiva paşi simpli!