Durere sau amorţeală la nivelul picioarelor

 

O durere de tip arsură la nivelul picioarelorar putea fi semn de neuropatie,şi,în special,neuropatie diabetică.

Unele dintre simptomele diabetuluizaharat includ:setea şi foamea constantă,pielea uscată,  mâncărime,vindecarea greoaie a rănilor sau a tăieturilor,vedere înceţoşată.

Dacă ai oricare dintre aceste simptome,de asemenea,şi o senzaţie de arsură sau o senzaţie de amorţeală  sau furnicături la nivelul picioarelor,mergi cât mai repede la medic.

 

Durere inexplicabilă în piept,gât,maxilar,braţe

 

Cei mai mulţi oameni sunt conştienţi de faptul că durerile în piept ar putea însemna o problemă de inimă şi chiar un atac de cord. Cu toate acestea,durerile şi chiar discomfortul minor în piept,gât,maxilar,braţ sau abdomen ar putea indica,de asemenea,probleme cardiace grave.

 

Dureri cumplite de cap

 

De multe ori,durerile de cap pot apărea din cauza unor probleme precum deshidratarea,congestie sinusală sau tensiune,şi pot fi ameliorate cu un consum mare de apă potabilă.

Dar,durerile de cap îngrozitoare pot fi semn că creierul sângerează,situaţie care necesită asistenţă medicală de urgenţă.

 

Dureri de spate

 

Statul prea mult pe scaun,postura incorectă sunt cauze frecvente ale apariţiei durerilor de spate. Cu toate acestea,o durere bruscă în partea inferioară a spatelui sau în zona dintre umeri ar putea indica o lacrimă în stratul de mijloc al aortei,situaţie care pune viaţa în pericol.

 

Dureri abdominale

 

Durerile abdominale bruste,intense şi extreme trebuie investigate de un medic imediat. Problemele vezicii biliare (inclusiv calculi),pancreatită,ulcer gastric sau intestinal şi un apendice inflamat se pot manifesta prin dureri abdominale foarte mari.