1.Seminţe de floarea soarelui

Sunt sursă excelentă de vitamină B,inclusiv de folat- care ajută sistemul imunar-,şi de vitamină E. Aceasta din urmă are un puternic rol antioxidant,protejând celulele de efectul nociv al radicalilor liberi în exces. Mai sunt bogate în proteine şi în acizi graşi benefici pentru inimă. Consumă-le de preferinţă crude,sau adaugă-le în salate.

2.Seminţe de dovleac

Sunt sursă de vitamina B,fier,magneziu,zinc şi proteine. Acestea din urmă prezintă concentraţii mari de triptofan,care ajută la reducerea stărilor de anxietate. Acizii graşi esenţiali din seminţele de dovleac ajută la scăderea nivelului de colesterol „rău” şi contribuie la sănătatea sistemului vascular. Consumă-le ca atare,sau foloseşte-le în reţete de pâine de casă. Uleiul din seminţe de dovleac este şi el foarte sănătos – dar nu-l folosi la gătit!

3.Seminţe de cânepă

Îţi furnizează proteine în cantităţi mari,la fel şi fibre. Au grijă de sănătatea părului şi pielii tale,prin intermediul acizilor graşi omega 3 şi 6. Coţinutul lor în fitosterol te scapă de excesul de colesterol. Foloseşte uleiul din seminţe de cânepă în salate.

4.Seminţe de in

Sunt sursă excelentă de fibre solubile,care îţi induc rapid starea de saţietate şi care stabilizează nivelul glicemiei. Sunt şi sursă de omega 3. Le foloseşti după ce le-ai măcinat:poţi să le adaugi în iaurt,în cereale sau în coca pentru pâinea de casă.

5. Germeni de grâu

Sunt adevărate „bombe” de proteine,fier,vitamine din grupul B,fibre. Nu contribuie la creşterea indicelui glicemic. Adaugă germenii în cereale şi consumă-i zilnic.

Citeşte şi:

Dieta cu germeni încolţiţi

Detoxifierea în 3 săptămâni cu seminţe de in