Ai ştiut,de exemplu,că uleiurile din fructele de avocado se aseamănă cel mai mult cu uleiurile proprii pielii,detronând orice alt produs folosit în industria cosmetică şi de înfrumuseţare? Sau că aciditatea uşoară din lămâie este un tratament mai eficient şi mai blând pentru părul tău?  Data viitoare câd vrei să dai un plus de strlucire părului tău,economiseşte bani folosind una dintre aceste soluţii la îndemâna oricui.

Avocado

Avocado are o reputaţie foarte bună,pe drept câştigată,fiind cunoscut drept unul dintre alimentele perfecte ale naturii. Uleiurile şi proteinele sale vor netezi şi hidrata părul,fără a încărca firele. Amestecă o jumătate de avocado cu doar câteva picături de ulei esenţial de mentă. Şamponează bine părul,clăteşte,stoarce uşor şi aplică masca. Lasă să acţioneze 15 minute,apoi clăteşte din nou,cu multă apă. Părul va fi extrem de mătăsos şi se va îngrăşa mai greu,în timp ce parfumul lui discret va face ca toate capetele să se întoarcă spre tine.

Citeşte şi:Ai tenul uscat? Încearcă delicioasa mască facială cu ciocolată

Ulei de cocos

Beneficiile uleiului de nucă de cocos nu încetează niciodată să ne uimească! Acest ulei este dens şi pătrunde adânc în structura firului de păr,dar trebuie folosit cu moderaţie,mai ales dacă ai părul fin sau subţire. Aplică o lingură de ulei direct pe firele de păr,la capete,imediat după baie,când pleata este încă umedă. Dacă uleiul este solid,bagă-l câteva secunde în cuptorul cu microunde sau pune-l lângă o sursă de căldură. Părul este foarte uscat? Lasă masca să acţioneze întreaga noapte şi clăteşte abia a doua zi dimineaţă.

Banane

Aceste fructe sunt minunate pentru părul tău! Amestecă o banană cu o lingură de ulei de măsline şi freacă bine până când banana devine piure fin. Apoi,maseazăpărulşi scalpul,cu masca rezultată. Lasă să acţioneze 30 de minute înainte de a clăti şi de a spăla bine cu şampon.

Citeşte şi:Cum te coafezi dacă ai părul scurt sau mediu

Dovleac

Dovlecii au o mulţime de beneficii uimitoare-sunt bogaţi în vitaminele A şi C,beta-caroten,potasiu şi zinc. Adaugă 1-2 linguri de miere-un umectant natural,la o ceaşcă de piure de dovleac şi întinde bine pe toată lungimea părului,insistând şi pe scalp. Apoi acoperă părul cu o folie de aluminiu sau cu o mască de duş. Lasă să acţioneze 15 minute şi clăteşte bine. Dacă îţi rămâne soluţie,poţi să aplici şi pe faţă,de asemenea.

Lămâie cu ceai de muşeţel

Pentru a încălzi culoarea părului blond,foloseşte suc de lămâie cu ceai de muşeţel. Ambele sunt de mult timp utilizate ca agenţi de deschidere a nuanţei pentru părul blond. Clăteşte părul,simplu,în chiuvetă,cu o ceaşcă de ceai de muşeţel răcit,în care ai adăugat sucul de la o lămâie. Ai grijă ca pleata să fie bine spălată şi umedă. Lasă să acţioneze câteva minute,apoi clăteşte bine.