1.Schimbă cărarea

Când îţi coafezi mult timp părul în acelaşi mod, podoaba capilară poate să devină lipsită de volum şi să se îngraşe mult mai repede. Din cauza asta, rădăcinile albe sau în nuanţe diferite de restul părului vor ieşi mai repede în evidenţă. Schimbă cărarea obişnuită şi încearcă şi îţi aranjezi diferit părul, pentru a distrage atenţia. Încearcă un coc mai dezordonat, o coadă de cal într-o parte sau o cărare în zigzag.

2.Foloseşte un şampon uscat

Părul gras, lipit de cap, va scoate şi mai mult în evidenţă diferenţa de culoare sau firele albe care au crescut. Şampoanele uscate te pot ajuta să menţii culoarea podoabei capilare uniformă între spălări, eliminând sebumul în exces. Îţi oferă şi un plus de volum. Pulverizează o cantitate mică de produs la rădăcini, pe dedesubtul şuviţelor de păr, aşteaptă să intre puţin în piele, apoi masează delicat, cu buricele degetelor, excesul.

3.Caută în magazine produse speciale

Pe piaţă, există mai multe corectoare pentru acoperirea rădăcinilor crescute, sub formă de spray, pudră sau creion. Acestea se aplică direct pe părul proaspăt spălat şi coafat, uniformizând culoarea podoabei capilare. Cu formule special concepute, nu irită scalpul şi nici nu deteriorează firul de păr. Sunt disponibile într-o gamă largă de culori, fiind eficiente atunci când nu ai avut timp să te vopseşti şi ai nevoie de un retuş rapid.

4.Trişează prin accesorii

Alege o coafură simplă, pe care o îmbodobeşti cu bentiţe mai subţiri sau mai late, agrafe diverse sau elastice de păr. Vara, foloseşte-te de eşarfe colorate, care îţi pot acoperi cu uşurinţă rădăcinile crescute. Răsuceşte-le în forma unei bentiţe peste firele inestetice sau poartă pălării de tot soiul, care te vor feri şi de soarele dogoritor.

5. Împleteşte părul

Ascunde firele de păr crescute cu ajutorul unei împletituri care să urmeze linia naturală a rădăcinilor, astfel încât şuviţele să se acopere unele pe altele.

Sfat CPF 

Poţi să acoperi rădăcinile crescute şi cu ajutorul unui fard normal, într-o nuanţă cât mai apropiată de cea a părului.

Recomandările noastre 

Spray colorat pentru rădăcini, L'Oreal, 30 lei

Corector radacini, Root Magic, 59 lei

Şampon uscat, Avon, 27 lei