1. Adio, alunecare pe gheaţă! Pune-ţi şosete peste încălţăminte

 

Peste încălţămintea de iarnă,trage-ţi o pereche de şosete sau de dresuri (foloseşti doar partea inferioară a dresurilor). Chiar dacă te temi de aspectul inestetic,cu puţină imaginaţie poţi înduci efectul vizual:foloseşte şosete multicolore sau cu model suedez,decupeză puţin din vârful şi călcâiul şosetelor,ca să pară că ai folosit jambiere etc. În orice caz,şosetele peste încălţăminte sunt cu adevărat eficace împotriva alunecuşului!

 

 

2. Adoptă mersul pinguinului

 

Când te deplasezi,adoptă aşa-numitul mers al pinguinului:paşi apropiaţi,cu talpa abia desprinsă de sol,fără să te grăbeşti. Cu un pic de antrenament,te vei deplasa ca un profesionist...

 

 

3. Foloseşte crampoane dacă ţi-e teamă de alunecare pe gheaţă

 

În magazinele sportive de specialitate,găseşti crampoane sau bandă cauciucată cu resort,de fixat pe talpa încălţămintei de iarnă. Te vei deplasa mai greu,crampoanele incomodând adesea mersul,dar vei scădea riscul căzăturilor. Când e polei pe suprafeţe întinse şi ai mult de mers pe jos,ajută-te de un băţ de schi cu vârf ascuţit. Vei avea un aer foarte sportiv!

 

 

4. Cumpără-ţi echipament profesionist

 

De la magazine pentru alpinişti,cumpără-ţi bocanci cu talpă antiderapantă. Chiar dacă investiţia ţi s-ar putea părea mare,merită fiecare bănuţ. Vei ieşi din iarnă fără grijă!

 

 

5. Alunecare pe gheaţă - Câteva reguli de bun simţ

 

Ca regulă generală,când e polei,nu folosi încălţăminte cu toc,cu talpă fără rizuri. Mergi fără grabă şi uită-te unde calci. Păşeşte pe zonele unde s-a presărat sare sau acolo unde zăpada a căzut pe iarbă. Modifică-ţi la nevoie intinerariul,astfel încât să ocoleşti pasajele cu risc – zonele în pantă,zonele pavate cu gresie alunecoasă şamd.