1. Trucuri să nu te roadă pantofii - Pune plasturi

Înainte de ieşi cu pantofioi pe stradă,fă câţiva paşi cu ei prin casă. Aşa vei vedea cât de comozi sunt şi dacă nu te strâng în anumite locuri. Pentru a evita frecarea pielii de marginea pantofilor,în special când porţi tocuri,poţi pune un plasture. Secretul este să alegi un model mai mare decât zona care te incomodează şi astfel acesta nu se va deplasa.

2. Presară pudră de talc

Tot pentru a evita ca pielea să se frece de pantofi şi astfel să apară răni,poţi presăra pe picioare pudră de talc. Poţi încerca acest truc şi dacă porţi ciorapi subţiri. Dacă e vorba de sandale,şterge-te bine pe picioare înainte să te dai cu pudră,deoarece acestea nu trebuie să fie ude.

3. Trucuri să nu te roadă pantofii - Şosete şi foehn

Pantofii cu toc te strâng? Pentru a-i lărgi poţi încerca să încălzeşti pielea lor. Încalţă-te cu o pereche de şesete mai groase,apoi fă câţiva paşi prin casă,pentru a vedea unde te jenează. Încălzeşte cu foehnul zonele cu probleme şi mergi până când se răceşte marginea pantofilor. Astfel pielea pantofilor se va mula după picioarele tale. Repetă trucul până când obţii rezultatele dorite. Aces truc funcţionează doar dacă pantofiisunt din piele naturală.

4. Deodorant

Tot pentru a împiedica pielea de pe picioare să se frece de marginea pantofilor,te poţi da cu deodorant. Cele mai eficiente sunt cele sub formă roll-on sau cele solide şi nu cele spray.

5. Trucuri să nu te roadă pantofii - Pungi cu gheaţă

Umple o pungă rezistentă de plastic cu apă,apoi aşaz-o în pantofi. Pune-i la congelator peste noapte,iar a doua zi scoate pungile cu apă. Încearcă să-i porţi cât timp sunt reci,cu o pereche de şosete în picioare. Pielea se va lăsa şi pantofii nu te vor mai strânge.