Aplică un produs termoprotector pentru a nu-ţi strica părul cu placa de îndreptat

 

Înainte să foloseşti placa de îndreptat,aplică un produs termoprotector (cremă,ser,spray) pe lungimea firului de păr,umed sau uscat. Aşa cum îi arată şi numele,acest tip de produs protejează părul contra căldurii.

 

Foloseşte placa doar pe părul uscat

 

Un alt truc,pentru ca părul tău să nu înceapă să miroase a „şorici ars”:ai grijă să fie bine uscat înainte de a-l întinde – asta reduce impactul căldurii.

 

Un truc ca să nu-ţi strici părul cu placa de îndreptat este sa scazi temperatura plăcii

Chiar dacă eşti grăbită,alege cu atenţie temperatura plăcii. Nu opta pentru temperaturi ridicate,rezultatul nu va fi nici mai rapid,nici mai eficace. Dimpotrivă,părul tău se va usca şi va deveni casant mai repede. Temperatura optimă este de 180 de grade,nu mai mult,nici mai puţin.

 

Limitează aplicaţiile pe fiecare meşă

 

Nu lăsa mai mult decât trebuie meşele de păr între plăcile fierbinţi. Nu e nevoie să aplici de mai multe ori placa pe aceeaşi meşă,o dată sau de două ori e suficient.

 

Un alt truc ca să nu-ţi strici părul cu placa de îndreptat este sa optezi pentru măşti nutritive

Oricât de multe precauţii ai lua,placa de îndreptat va sfârşi prin a agresa firele de păr. Prin urmare,măcar o dată pe săptămână,aplică pe păr o mascănutritivă,după ce ţi-ai spălat părul cu un şampon blând,neutru.