Pe aceeaşi temă:

Arome proaspete pentru o vară caniculară

Machiaj pentru piele bronzată

1. Revigorare sub duş

Nu aştepta să simţi efectele căldurii prin toţi porii. Cum te-ai trezit,fă un duş! Foloseşte un gel revigorant,cu arome exotice,fructate sau uşor masculine. La final,clăteşte-te cu un jet de apă rece,insistând pe gambe.

În timpul duşului,poţi totodată să scapi de părul nedorit de pe picioare cu ajutorul unei creme depilatoare sau al unui epilator rezistent sub apă. Nu uita să foloseşti deodorantul imediat după duş,deoarece porii sunt deschişi şi astfel vei evita mirosurile neplăcute ce pot apărea în timpul zilei.

2. Un nou ritual de îngrijire a corpului

Pe timpul verii,pielea are alte nevoi. De aceea,renunţă la crema de corp pe care o foloseşti în mod obişnuit şi optează pentru una dintre următoarele variante:

* O hidratare lejeră,cu loţiuni de corp
Loţiunile de corp parfumate au o textură lejeră,care intră rapid în piele,parfumează şi hidratează,fără să lase urme grase pe piele. În plus,aromele răcoritoare sunt ideale pentru a-ţi crea o senzaţie de confort.

* O piele proaspătă cu spray-uri parfumate
Există pe piaţă spray-uri care,pe lângă faptul că parfumează subtil pielea şi o hidratează,au un efect de răcorire instant şi de durată,fiind un adevărat deliciu pentru corp.

3. Foloseşte parfumurile fresh
Vara par mai interesante mirosurile proaspete şi vegetale. Antropologii numesc acest lucru memorie olfactivă sezonieră. Amplificate de căldură,aceste note au o intensitate revigorantă pentru corp şi relaxantă pentru spirit. Foloseşte-le pe cele:

Fructate.Dacă mirosul dulce-acrişor al fructelor de pădure ţi se pare cel mai potrivit pentru o zi călduroasă de vară,atunci alege un parfum fructat.

Revitalizante.Mango,lămâie verde,mandarine,frezie,hibiscus... Iată un cocteil minunat de citrice şi de flori exotice,care te va învălui cu parfumul lui.

Proaspete.Un parfum delicat precum aroma florilor în amurg (crin,bujor,iasomie),combinată cu cea a frunzelor după o ploaie de vară.

Feminine.Lămâie,portocală,grepfrut... sigur îţi va plăcea acest mix de citrice,dominat de un buchet floral înmiresmat.

4. Îngrijire specială pentru faţă

Ritualul de îngrijire a tenului se schimbă şi el în funcţie de anotimp. Începe dimineaţa prin împrospătarea tenului cu o loţiune sau cu un gel demachiant sub formă de spumă.

Înlocuieşte demachiantele şi cremele grase cu geluri,seruri sau cu emulsii,care pătrund rapid în piele. În plus,după o zi toridă sau într-o dimineaţă în care te-ai trezit cu cearcăne,aplică pe faţă o mască răcoritoare.

5. Machiaj cât mai natural
Vara sunt de preferat produsele cosmetice cu consistenţă lejeră. Alege o cremă colorată sau un fond de ten matifiant şi foloseşte creme hidratante uşoare,care nu încarcă tenul.

Pentru machiajul ochilor,foloseşte farduri rezistente la apă,care nu-şi modifică aspectul chiar dacă afară este foarte cald,iar pielea transpiră. Tot din acest motiv,este bine să foloseşti un rimel waterproof,care va arăta impecabil pe tot parcursul zilei.

Indispensabilă pe timp de vară este apa termală. Aceasta nu numai că împrospătează tenul,dar ajută şi la fixarea machiajului. Aşadar,după ce ai terminat cu aplicarea produselor cosmetice,pulverizează puţină apă termală pe toată faţa.