Uleiurile esenţiale hrănesc rădăcina firului de păr

Este bine să foloseşti un şampon recomandat tipului tău de păr. Astfel,firul de păr va extrage nutrienţii de care are nevoie şi va creşte în ritmul său normal. Poţi adăuga şamponului pe care-l foloseşti în mod normal,ulei de rozmarin.  Acesta creşte rezistenţa firului de păr,stimulându-i creşterea. Mai poţi încerca şi uleiul de argan,uleiul de cocos,uleiul de ricin sau uleiul de măsline întrucât toate îl hidratează şi-l fac mai rezistent.

Aplică o mască de păr în mod regulat

Cel puţin o dată la două săptămâni foloseşte o mască regenerantă,mai ales dacă ai părul lung,întrucât necesită o îngrijire specială. Masca se aplică pe toată lungimea firului de păr şi se lasă să acţioneze cel puţin 10 minute.

Suplimentele alimentare te pot ajuta

O dată pe an urmează o cură de trei luni cu suplimente alimentare. Consultă un doctor pentru a stabili împreună cu el de ce tipuri de suplimente ai nevoie. În principiu,părul are nevoie de calciu,de fier şi de magneziu pentru a-şi păstra vitalitatea.

Masajul scalpului,o metodă eficientă

Este necesar să-ţi masezi scalpul în mod regulat. Acest procedeu stimulează circulaţia sângelui şi ajută la oxigenarea rădăcinelor de păr. Astfel,părul se va regenera mai repede.

Peria din metal îţi agresează părul

Cel mai bine este să renunţi la periile de păr care au în compoziţia lor metale. Firul de păr are de suferit,iar în timp devine mai fragil şi se rupe.  Alege în schimb o perie din fibre naturale cum ar fi cea din lemn de bambus,deoarece îţi „tratează” părul cu mai multă blândeţe.