1.Şterge cearcănele

Dacă lucrezi într-un mediu stresant iar orele de somn sunt puţine, în mod inevitabil te alegi cu cearcăne. După ce ţi-ai savurat cafeluţa, păstrază zaţul. Lasă-l să se răcească, apoi aplică-l pe zona de sub ochi şi ţine-l 20 de minute. Cearcănele vor dispărea iar tu te vei simţi pregătită pentru o nouă zi.

2.Curăţă scalpul

La fel ca faţa şi corpul, scalpul are nevoie şi el de îndepărtarea celulelor moarte. Aplică o jumătate de cană de zaţ pe scalpul umed şi masează 1 minut, cu mişcări circulare. Clăteşte-ţi părul şi foloseşte şamponul tău obişnuit. Aplică zaţul de cafea de 2 ori pe lună, iar părul tău va fi mai strălucitor şi mai sănătos.

3.Luminează faţa

Pentru a prepara masca pentru faţă ai nevoie de lapte degresat şi de cafea proaspăt măcinată. Amestecă ingredientele într-un bol, până obţii o pastă omogenă. Aplică pasta obţinută pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute. Îndepărteaz-o cu apă caldă, după care foloseşte o cremă hidratantă. Cofeina stimulează circulaţia superficială şi dă feţei tale un aspect radios, strălucitor.

4.Estompează celulita

Chiar dacă faci sport sau încerci să-ţi ţii greutatea sub control urmând o alimentaţie sănătoasă, celulita tot apare la un moment dat. Vestea bună este că poţi diminua aspectul acela neplăcut de coajă de portocală cu ajutorul cafelei. Pune în palmă zaţ şi masează uşor zonele afectate de celulită, cu mişcări circulare. Masajul va exfolia pielea şi va stimula fluxul sangvin, iar urmele celulitei se vor estompa. Urmează procedura în fiecare săptămână.

5. Face tălpi de catifea

Pentru tălpi netede, prepară o reţetă simplă, compusă din zaţ de cafea şi ulei de nucă de cocos. Aceste ingrediente naturale sunt combinaţia perfectă pentru eliminarea celulelor moarte. Amestecă o ceaşcă de ulei de cocos cu o jumătate de cană de zaţ, înmoaie-ţi picioarele 10 minute în apă cu săpun, apoi masează-ţi uşor tălpile cu amestecul obţinut. După ce le clăteşti, vei observa că picioarele tale sunt mult mai fine.