Indiencele folosesc pasta din şofran şi năut ca exfoliant

Un antiseptic cunoscut şi folosit din vechime,şofranul are proprietăţi antiinflamatorii. În India,miresele folosesc o pastă făcută din şofran şi făină de năut,pe care o aplică pe faţă înainte de ziua cea mare. Şofranul elimină bacteriile,iar făina de năut acţionează ca un bun exfoliant. În schimb,în Indonezia,miresele fac un gomaj cu un amestec de şofran,orez,flori de iasomie şi ghimbir.

Africanele întârzie apariţia ridurilor cu unt de Shea

Untul de Shea,cunoscut ca un produs hidratant,provine din arborele de Karite,originar din Africa de Vest. Pe lângă proprietăţile lui hidratante,untul de Shea protejează pielea de radicalii liberi şi previne ridurile. În unele părţi din Africa de Vest,femeile însărcinate aplică acest unt vegetal pe abdomen pentru prevenirea vergeturilor.

Marocanele îşi hidratează părul cu ulei de argan

Produs iniţial de femeile berbere din Maroc,din nucile arborelui de argan,uleiul cu acelaşi nume era apreciat pentru proprietatea lui de a întârzia îmbătrânirea pielii şi a părului. Ele îl foloseau pentru a alunga ridurile,acneea şi pentru a avea un păr sănătos.

Japonezele îţi îngrijesc pielea cu ulei de camelie şi sake

Uleiul de camelie şi uleiul din seminţe de ceai sunt secrete străvechi de înfrumuseţare aplicate de femeile din Japonia. Motivele? Sunt antioxidante naturale,hrănesc şi hidratează pielea,tratează arsurile,vergeturile şi întăresc unghiile,pentru că sunt bogate în vitamina E şi acid oleic. Pentru a avea o piele fină ca o petală de floare de cireş,japonezele amestecau două picături de ulei de camelie cu o lingură de sake.

Sudamericanele îşi curăţă tenul cu avocado

Vitamina E pe care o conţin din plin fructele de avocado este şi ceea ce le face potrivite pentru îngrijirea părului şi a pielii. Femeile din America de Sud o ştiu cel mai bine. Coaja fructelor o folosesc pentru a-şi curăţa tenul,iar miezul pentru a-l exfolia. Tot din avocado şi puţină miere fac o mască pentru faţă,ideală pentru hrănirea ei.