Cum salvezi o supă prea sărată

Dacă supa ţi-a ieşit prea sărată şi te gândeşti deja cu nostalgie la timpul pe care l-ai pierdut pregătind-o, află că exista o salvare. Adaugă-i un cartof curăţat, tăiat cubuleţe de dimensiuni mai mari, care va acţiona exact ca un burete, atrăgând sarea în exces. Scoate bucăţile de cartof din ea, înainte de servire. Îi mai poţi drege gustul şi amestecând în ea un praf de zahăr brun sau o cană de apă în plus. 

Cum scapi de mirosul de usturoi de pe mâini 

Foarte gustos şi aducând totodată multiple beneficii pentru sănătate, usturoiul are o aromă destul de pătrunzătoare de care cu greu scapi. Scapă de mirosul impregnat în piele, frecându-ţi mâinile cu câteva boabe de cafea sau cafea măcinată. Poţi face acelaşi lucru cu o lingură din oţel inoxidabil, care va absorbi imediat mirosurile. Sulfatul din usturoi va rămâne lipit de unele metale pe care le are în compoziţie oţelul inoxidabil din tacâmuri.

Descoperă alte trucuri care îţi vor fi utile în bucătărie pe clickpoftabuna.ro.