Care este forma perfectă?

Forma ideală stă chiar la baza unghiei tale.Priveşte ce formă dă cuticula unghiei:acelaşi contur trebuie să-l prindă şi unghia ta atunci când îţi faci manichiura.

Totodată,ţine cont că forma ovală subţiază unghia,dând impresia unor degete mai lungi.

Cum alegi lungimea potrivită?

Dacă vrei să le scurtezi,începe prin a tăia unghiile la aceeaşi lungime,apoi pileşte-le,astfel încât capetele să fie netede. În cazul în care unghiile au lungimi diferite,începe să le tai în funcţie de unghia cea mai scurtă.

După ce acestea capătă aceeaşi lungime,începe să le pileşti. În cazul în care unghiile tale sunt scurte şi vrei să le laşi să crească,trebuie numai să le pileşti în forma dorită. Mişcarea se face într-o singură direcţie,pentru a evita exfolierea unghiilor.

1. Curăţă unghiile

Chiar dacă nu ai niciun produs pe unghii,şterge-le cu acetonă,pentru a îndepărta orice urmă de grăsime sau de murdărie. Foloseşte întotdeauna dizolvant fără acetonă şi încearcă să nu atingi cuticulele,pentru a evita uscarea şi crăparea lor.

2. Îndepărtează cuticulele

Înmoaie degetele în apă caldă sau în lapte timp de 5 minute,pentru a-ţi înmuia pieliţele. Aplică apoi o cremă sau un gel special pentru cuticule şi masează uşor această zonă.

Aşteaptă câteva minute,apoi,cu un beţişor din lemn de bambus,împinge cuticulele către baza unghiei.

3. Hidratează

Foloseşte o cremă pentru mâini cu glicerină,cu aloe vera sau una regenerantă. Masează-ţi mâinile,insistând pe zona cuticulară şi pe dosul palmei.

4. Aplică tratament

Înainte de ojă,aplică o bază-tratament pentru unghii. Aceasta hrăneşte unghiile şi previne exfolierea sau îngălbenirea acestora.

În plus,oja va rezista mai mult şi va avea un aspect mai uniform.

5. La final oja

Roteşte sticla cu ojă uşor între palme. Acest procedeu amestecă oja fără a crea în interior particule de aer.

Pentru o manichiură impecabilă,aplică oja în straturi subţiri şi lasă câteva minute între aplicări,pentru ca oja să se usuce.

Trucuri:

Pentru întărirea unghiilor,înmoaie-le zilnic,timp de o săptămână,în puţin ulei de măsline sau de migdale încălzit.

Încearcă un exfoliant pentru hidratarea şi catifelarea mâinilor,dintr-o lingură de zahăr brun,o lingură de ulei de măsline şi o picătură din uleiul esenţial preferat. Masează-ţi mâinile şi cuticulele cu acest amestec timp de două-trei minute,apoi clăteşte cu apă călduţă.

Foto:Photoland/Mauritius