Te-ar mai putea interesa:

Cele mai bune măşti naturale

Cum îngrijeşti pielea uscată

Află ce tip de ten ai

Pentru a-ţi păstra un ten uni şi fără defect,este necesar să foloseşti în fiecare dimineaţă şi seară produse de curăţare adecvate tipului tău de ten.

Testul batisteide hârtie îţi va arăta ce tip de ten ai. Este de ajuns să o aşezi pe faţa curată,demachiată,pe care nu ai aplicat niciun fel de loţiune sau cremă. După 15 minute de aşteptare,presează batista de hârtie pe faţă,fără să freci.

Ai un ten uscat,dacă batista este uscată,un ten gras,dacă este impregnată cu sebum,respectiv un ten mixt dacă au rămas urme de sebum din zona mediană a feţei (frunte,nas şi bărbie).

Atenţie la curăţare!

Când cureţi tenul,este bine să eviţi acele produse care elimină uleiurile naturale ale pielii,altfel aceasta va deveni mai gras. Sunt de ajutor metodele de curăţare cu zeamă de lămâie îndoită cu apă,uleiul de ricin diluat cu ulei de măsline.

Zeama de lămâie nu trebuie folosită niciodată fără a fi combinată cu apă,pentru că este foarte puternică şi poate “arde” tenul. În ceea ce priveşete uleiul de ricin combinat cu cel de măsline,acesta se aplică într-o cantitate mică. Îl pui în palmă şi-l freci puţin pentru a se încălzi,apoi îl aplici pe ten,îndepărtându-l apoi cu un disc pentru demachiere îmbibat cu apă călduţă.

Măştile revitalizează tenul

Pline de vitamine şi minerale,măştile pe care le cumperi de-a gata sau pe care le faci în casă îţi fac tenul mai luminos şi plin de prospeţime. O astfel de mască o poţi prepara dintr-o lămâie şi un gălbenuş de ou. Coaja unei jumătăţi din lămâie o tai mărunt. Între timp,baţi gălbenuşul de ou într-un vas şi adaugi puţină zeamă de lămâie,apoi coaja mărunţită. Laşi masca la rece 2 ore,apoi o întinzi pe faţă şi pe decolteu pentru 20 de minute,după care o îndepărtezi cu apă călduţă.

Special pentru tenul gras

Produsele de exfoliere repară efectele inestetice cauzate de excesul de sebum şi închide porii. Mai mult decât atât,sunt antiseptice şi fac tenul mat. Exfoliantul sub formă de spray este perfect pentru zonele mediane ale tenului şi pentru acoperirea imperfecţiunilor. Îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii,pentru ca tenul să absoarbă toate substanţele active. Trebuie ştiut că există o diferenţă între exfolierea mecanică prin care sunt eliminate celulele moarte şi aceea chimică,prin care substanţele din produsele exfoliante pătrund în profunzimea pielii.

Cât mai puţin machiaj

Mai ales în perioada verii este indicat să foloseşti produse de machiaj în cantitate moderată. Caută să cumperi unele rezistente la apă şi de calitate. Utilizate corect,vor da tenului un aspect mai frumos şi îi vor permite să respire în voie. Nu uita de fondul de ten,de corector şi de pudră! Un fond de ten mat şi un corector bine alese vor acoperi imperfecţiunile,iar pudră le va fixa şi le va prelungi efectul matifiant.

Extraponturi

-Evită să cureţi faţa cu săpun,cu apă rece sau fierbinte,pentru că îţi vor usca tenul!

-Pentru a avea o piele frumoasă este necesar să te hidratezi bând doi litri de apă pe zi. Apa ajută şi la eliminarea toxinelor şi face tenul mai luminos.

-Expune-te la soare numai dimineaţa şi după-amiaza şi foloseşte o loţiune care să te protejeze