Mişcarea eliberează energia negativă

Este sfârşitul anului,timpul zilelor scurte,parcă nu mai ai atât de mult timp să-ţi termini treaba pe lumină şi la asta se mai adaugă şi oboseala pe care ai acumulat-o în timpul anului. E ca şi cum toate împrejurările sunt menite să-ţi dea o stare de stres şi de agitaţie. Cum poţi scăpa de această stare? În primul rând,încearcă să-ţi oferi momente preţioase de relaxare. Ca să faci asta,întinde-te pe podea şi ajută-te de o carte ca să-ţi ridici capul. Îndoaie genunchii,cu picioarele pe pământ,inspiră pe nas şi expiră pe gură ca să te relaxezi complet. Apoi poţi începe să-ţi mişti uşor braţele şi picioarele în sus. Prin practicarea acestui exerciţiu pentru mai multe zile,vei învăţa să-ţi relaxezi corpul şi mintea ta va fi mult mai odihnită.

Mic bilanţ pe anul trecut

Înainte de a te gândi la ceea ce-ţi doreşti de la noul an care se apropie,ce-ai zice să faci un mic bilanţ al anului care tocmai a trecut? Pregăteşte-ţi o listă cu lucrurile pozitive şi negative care s-au petrecut în viaţa ta şi gândeşte-te ce ai putea să schimbi sau să faci mai bine pe viitor. Sezoanele festive sunt excelente pentru a reflecta la noi proiecte pe care le poţi pune în practică. Este,de asemenea,o oportunitate eficientă de a spune că 2011 va fi chiar mai bun decât 2010.

Apropie-te de familie

Certurile vechi de familie şi neînţelegerile trebuie lăsate deoparte. Acum este momentul să te apropii de cei dragi şi să uiţi ce a fost urât în timpul anului. Concentrează-te pe cadouri şi pe atenţiile pe care le poţi face celor din jur astfel încât să le aduci zâmbetul pe buze. Nu trece peste momentele tradiţionale,cum ar fi împodobirea bradului de Cărciun şi cina tradiţională din familie.

Mic ritual de înfrumuseţare

De Sărbători,nu te pregăti pentru cei dragi doar cu bucatele de pe masă,ci şi cu felul în care arăţi. Răsfaţă-te! Investeşte într-o rochie de seara nouă,schimbă-ţi coafura,încearcă un ruj nou. În funcţie de posibilităţi şi de ceea ce-ţi doreşti,un plus de prospeţime în felul în care arăţi te va face să te simţi specială şi te va ajuta să ai mai multă încredere în farmecul tău.

Toată lumea dă o mână de ajutor

Organizezi Crăciunul de anul acesta la tine acasă? Ei bine,nu este cazul să te dai peste cap cu treburile. Îi poţi cere ajutorul mamei tale să facă un fel de mâncare şi împarte atribuţii celorlalţi membri ai familiei. Copii se pot ocupa de împodobirea mesei şi soţul poate să se îndeletnicească cu făcutul curăţeniei prin casă. În felul acesta,îţi uşurezi treaba şi toată lumea participă la bucuria pregătirii Sărbătorilor de iarnă.