Iată câteva lucruri simple pentru a obţine un machiaj rapid şi uşor că o adiere de primăvară,evident în tendinţe.

Mai puţin make-up

Regulă de aur pentru primăvară această:Mai puţin înseamnă mai mult! ”Primăvara aceasta se poartă tenul strălucitor şi cât mai puţin încărcat. Efectul de ten strălucitor,luminos şi curat îl poţi obţine cu ajutorul produselor ce conţin particule luminoase pe care le întinzi uşor cu o pensula şi apoi îndepărtezi excesul. Foloseşte o cremă hidratantă,un fond de ten şi puţină pudră cu particule strălucitoare,care reflectă subtil lumina.”,explică Katiuşa Popovici,make-up artist.

Poţi folosi şi iluminatorul,pentru pomeţi şi pentru colţul intern al ochilor. Machiajul natural înseamnă puţin fard,de aceea tenul tău trebuie să arate impecabil. Fă-ţi un obicei din a aplică frecvent măşti de curăţare,hidratare,exfoliere şi tonifiere. Nu uită nici de demachierea zilnică şi de o hidratare corespunzătoare.

Bronz timpuriu

Pentru un aspect natural,dar vizibil îmbunătăţit,poţi folosi alături de blush,o pudră bronzantă cu o nuanţă puţin mai închisă decât cea a tenului tău. Porneşte dinspre tâmple,sub pomete şi sub linia maxilarului,pentru un efect uşor de contouring al feţei.

Eyeliner-ul – doză necesară de încredere

”Pentru o privire pătrunzătoare poţi înlocui fardul de ochi cu un eyeliner. În plus,este mult mai simplu şi mai rapid de aplicat decât să blenduiesti culorile de fard. Poţi desena o codiţă lungă gen cat-eyes,pentru a-ţi alungi ochii,o variantă chic şi potrivită pentru zi. După ce te vei obişnui cu mişcarea,îţi va lua doar câteva clipe până să termini. Deşi eyelinerul negru este cel mai des folosit,în primăvara aceasta poţi experimenta şi eyelinerul colorat,” adaugă Katiuşa Popovici.

Ochi pătrunzători

”Dacă vrei să obţii efectul de mărire al ochilor,alege nuanţe deschise de fard pentru ochi,iar în loc să mergi pe varianta clasică de smokey eyes,care oricum nu e potrivită pentru zi,alege o nuanţă maro şi mascara pentru volum. Foloseşte farduri foarte puţin sidefate,care să confere privirii tale un strop de culoare”,completează Katiuşa Popovici.

Investeşte într-un exfoliant de buze,pentru că cel de corp este prea abraziv pentru o parte a corpului atât de sensibilă. Ai grijă că cel puţin o dată pe săptămână să aplici scrub-ul pe buze şi să masezi uşor,iar apoi să foloseşti un balsam de buze hidratant.