Foloseşte produse cosmetice rezistente la apă şi transfer

 

Pentru a avea un machiaj impecabil la sfârşitul zilei,opteză pentru rimel,fard de pleoape,fond de ten şi ruj rezistente la apă şi transfer,care să nu curgă şi să nu formeze cute din cauza umidităţii ridicate şi a temperaturilor mari din termometru. Indicate sunt produsele cosmetice minerale,pentru că acestea absorb excesul de umiditate,astfel încât machiajul să nu aibă de suferit.

 

Ţine sub control sebumul

 

Gradele mari din termometru,praful şi transpiraţia favorizează apariţia coşurilor,a punctelor negre şi a porilor dilataţi. În plus,dacă obişnuieşti să foloseşti creion dermatograf,pentru ca acesta să nu curgă,aplică fard de pleoape de aceeaşi culoare peste linia făcută cu dermatograful.

 

Utilizează blush cremos

 

Deşi acesta este destul de moale,blushul cremos este indicat pe timp de vară,atunci când pe piele apare sudoarea. De ajutor este şi blushul pulbere,foarte uşor de folosit şi pe care-l poţi purta în geantă.

 

Nu uita de pudră

 

Poţi să scapi de aspectul uleios al tenului şi de sudoare,aplicând la finalul machiajului pudră. Pentru ca liniile fine să nu se formeze,aplic-o cu o pensulă mare.

 

Colorează-ţi buzele cu creion special

 

Rujul va dura mai mult dacă trasezi mai întâi conturul buzelor cu un creion. Alege un ruj sau un gloss roz-maroniu,care să se potrivească cu nuanţa naturală a buzelor tale.