1. Periajul,obligatoriu!

Pentru a îndepărta produsele de styling de pe păr,precum şi alte impurităţi de peste zi,periază-te de la ceafă înspre frunte,apoi de la tâmple spre creştet. Periajul nu trebuie să fie dur,altfel rişti să stimulezi în exces glandele sebacee.

2. Băi de ulei cu regularitate

Înainte de şamponare,aplică pe păr un ulei pe bază de jojoba sau de cocos,sau un produs pe bază de uleiuri esenţiale revitalizante. Acesta hrăneşte,protejează şi înfrumuseţează părul. Acoperă-te cu un prosop fierbinte şi lasă uleiul să acţioneze timp de trei minute,apoi spală-te în mod obişnuit.

3. Masaj revitalizant

Masajul ajută la stimularea circulaţiei de la nivelul scalpului şi la activarea microcirculaţiei locale. Începe de la ceafă către frunte,cu ambele mâini,efectuând mişcări circulare cu vârfurile degetelor. Repetă de trei ori.

4. Detoxifiere periodică

Dacă părul tău are un aspect tern,începe o operaţie de purificare,care îl va readuce la viaţă. O mască de argilă,aleasă în funcţie de tipul tău de păr,absoarbe impurităţile şi resturile produselor cosmetice,făcând în acelaşi timp rădăcinile mai puternice.

5. Tratament pentru strălucire

Pentru această mască,ai nevoie de trei pliculeţe de ceai verde,o linguriţă de miere,una de oţet din cidru de mere şi de trei picături de ulei esenţial de lavandă. Prepară într-un litru de apă infuzia de ceai verde,las-o să se răcească,apoi adaugă mierea,oţetul şi uleiul. Foloseşte compoziţia pentru clătire,după ce te-ai spălat pe cap.