Chiar dacă nu ai timp şi/sau resurse financiare să mergi la saloane de cosmetică,poţi să te “răsfeţi” acasă pentru a-I acorda pielii tale îngrijirea de bază. Începe cu aceste cinci lucruri pe care nu este greu să le aplici.

1. Protejează-te de acţiunea razelor solare

Este deja bine cunoscut faptul că o expunere îndelungată la soare duce la apariţia prematură a ridurilor,a petelor de bătrâneţe şi la riscul apariţiei cancerului de piele. Foloseşte crème cu protecţie UV,cu un SPF de cel puţin 15. Dacă stai în aer liber,aplică crema la fiecare două ore sau mai des dacă transpire sau înoţi. Evită expunerea la soare între orele 10 şi 16,când razele solare sunt cele mai puternice.

2. Nu fuma!

Fumatul îmbătrâneşte tenul şi contribuie la apariţia prematură a ridurilor. De ce? Pentru că îngustează arterele,irigarea şi oxigenarea ţesuturilor se face mai greu. Ţesutul este lipsit şi de colagen şi elastină. În plus,mişcarea repetitivă pe care oo fac muşchii din zona gurii atunci când fumezi contribuie la apariţia ridurilor.


3.Tratează-ţi tenul cu blândeţe!

Fă băi sau duşuri scurte,nu foarte fierbinţi pentru a evita deshidratarea pielii. Nu folosi săpunuri dure. Şterge pielea cu mişcări delicate de tamponare,nu freca energic pielea cu prosopul. Hidratează zilnic pielea cu co cremă care conţine SPF.


4. Mănâncă sănătos

Consumă multe fructe şi legume,cereal integrale şi proteine,dar evită grăsimile. O alimentaţie bogată în grăsimi,carbohidraţi şi alimente procesate favorizează apariţia acneei.


5. Controlează stresul

Evident,nu putem trăi sub un clopot de cristal,lipsiţi de griji şi problem. Dar putem să “limităm daunele” produse de viaţa agitată. Fă o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut săptămânal,ordonează-le după prioritate,fixează-ţi obiective rezonabile şi nu te mai consuma pentru toate nimicurile.

Pentru tratamente mai complexe trebuie însă să mergi la un salon de cosmetică.