1. Clăteşte părul cu apă rece 

Apa rece face minuni. După ce v-ati spălat, clătiţi părul cu apă rece. Îl va înviora şi îi va da stralucire şi flexibilitate. Apa calda deschide porii firului de par, în timp ce cea rece îi închide şi uleiul sau murdăria nu se acumulează. Totodată, fluxul de sânge este stimulat atunci când scalpul este expus la apă rece. Sângele hrăneşte părul de la rădăcină, întărind firul de păr. 


2. Foloseşte uleiuri 

Părul are întotdeauna nevoie de îngrijire specială. În afară de şampon, balsam şi mască de păr, foarte bun pentru podoaba capilară este uleiul. Nici un alt produs nu reuşeşte să înlocuiască beneficiile pe care le are uleiul, după ce îl aplici pe firele de păr. De măsline, ricin sau de migdale. Ţie care ţi se potriveşte?


3. Foloseşte un şampon potrivit tipului tău de păr

Un şampon bun este secretul unui păr de invidiat, indiferent de ce alte produse de styling foloseşti. Dacă baza nu e potrivită pentru părul tău, nu vei avea niciodată rezultatele pe care le aştepţi. Nu trebuie să mai spunem că fiecare tip de păr este diferit şi că nu există un produs care să se potrivească tuturor. Trebuie să ţii cont de tipul tău de păr şi să-ţi cumperi un şampon corespunzător. Însă asta nu e tot. Este nevoie să iei în considerare şi ingredientele pe care acesta le conţine. Tu ştii să îţi alegi corect şamponul?


4. Foloseşte gel de aloe vera

Poate nu ştiai acest lucru dar această plantă are până la 75 de nutrienţi. Conţine enzime care ajută la creşterea părului şi obţinerea unui aspect strălucitor. Gelul de aloe vera are aceeaşi compoziţie chimică precum keratina, substanţa majoră din construcţia părului nostru.5. Ai grijă cum îţi usuci părul

Ar trebui să încerci mereu să îţi usuci părul natural, dar dacă te grăbeşti şi eşti în întârziere poţi să îţi usuci părul cu uscătorul. Înainte de a folosi feheonul sau peria rotativă, părul trebuie să fie uscat în proporţie de 80%. Totodată, trebuie să foloseşti întotdeauna un produs de protecţie termică şi ar fi bine să îl reglezi la cea mai mică temperatură. Pentru ultimele retuşuri, foloseşte aerul rece.