Deşi complet natural,acestea trebuie să fie manipulat şi utilizat cu grijă. Uleiurile esenţiale sunt folosite ca medicament de aromoterapeuţi. Ca orice medicament,aceste substanţe chimice naturale pot fi dăunătoare dacă este utilizat necorespunzător.

Este importantă cercetarea a orice ulei esenţial înainte de-al utiliza. Vei avea nevoie pentru a determina diluarea,şi verificarea dacă uleiul are orice restricţii de utilizare. Anumite uleiuri esenţiale pot fi dăunătoare pentru condiţii medicale cum sunt sarcina,hipertensiunea arterială sau epilepsia.

Ca o regulă,orice ulei esenţial ar trebui să fie diluat la aproximativ 1-3% pentru utilizarea în  îngrijirea pielii. Asta înseamnă că uleiul trebuie să fie amestecat cu un alt ulei,ca să fie utilizat direct,sau în proporţii foarte mici în reţete şi formulări.

Deşi există multe uleiuri esenţiale disponibile,alege-le pe cele favorite. Alege unul sau două care se potrivesc tipului tău de piele,şi ţine-le în sticle mici de ulei de înaltă calitate.

Iată care sunt aceste uleiuri:

1. Uleiul esenţial de trandafir

Ulei de îngrijire a pielii mature,uleiul de trandafir este preţuit pentru abilitatea sa de a calma şi lăsa piele netedă. Acest tip de ulei este recomandat pentru toate tipurile de piele,şi este un produs excelent pentru orice mască facială.

2. Uleiul esenţial de muşcată

Acest tip de ulei este o alternativă reuşită a uleiului de trandafir. Uleiul de muşcată ridică nivelul de Ph al pielii,luptă împotriva liniilor fine şi a ridurilor,şi este bun pentru măştile faciale. Orice varietate de ulei esenţial de muşcată vei alege,nu uita de muşcata trandafir şi de cea bourbon.

  

3. Uleiul esenţial de neroli

  

Acest ulei este foarte bun pentru îngrijirea feţei. Ca şi celelalte uleiuri,ajută la echilibrarea umidităţii pielii. Acesta este preparat din flori de portocal,dându-i un miros dulce şi floral.

4. Uleiul esenţial de muşeţel

Uleiul de muşeţel este calmant,ajută la liniştirea mâncărimilor pielii,mai ales cele roşii. În plus,are un efect calmant emoţional care te ajută să fii mereu calmă şi să nu te stresezi.

5. Ulei de coada şoricelului

Un alt mare ulei esenţial pentru pielea inflamată şi care este liniştitor,este coada şoricelului,uşor astringentă,ceea ce îl face o alegere bună pentru tenul gras.