1. Te fereşte de mătreaţă

Atuul aspirinei este acidul acetilsalicilic extras din coaja de salcie. Datorită lui,aspirina poate fi folosită cu succes în combinaţie cu şampon pentru a elimina mătreaţa.

Cum o aplici

Zdrobeşte 2-3 comprimate de aspirină şi amestecă-le cu puţin şampon,cam atât cât ştii că foloseşti de obicei la spălarea obişnuită a părului. După aplicare,ai grijă să masezi scalpul cu atenţie,apoi lasă amestecul să acţioneze timp de 5 minute. Clăteşte ca de obicei şi mai aplică o dată puţin şampon,pentru degresare.

2. Regenerează pielea

Tot mulţumită acidului acetilsalicilic,aspirina este benefică pentru refacerea pielii deshidratate,acnee,închiderea porilor,contracararea simptomelor unei afecţiuni a tenului numită rozacee(înroşire,senzaţie de arsură sau de înţepături,uscăciune). Este de ajutor şi celor care suferă de psoriazis,întrucât reduc mâncărimile provocate de leziunile de pe piele.

Cum o aplici

Dizolvă 5-6 comprimate de aspirină într-un sfert de apă caldă. Pentru a forma o pastă uşor de aplicat pe piele,adaugă miere,iar după ce o întinzi pe zona dorită,aşteaptă 10-15 minute înainte de a o curăţa.

Pont

Această pastă poate fi folosită şi în caz de înţepături de insecte.

3. Te scapă de bătături

Fiind de ajutor în cele mai multe probleme legate de sănătatea pielii,aspirina poate fi pusă la încercare şi în cazul unor bătături greu de îndepărtat prin alte metode.

Cum o aplici

Zrobeşte şase aspirine şi toarnă peste ele apă şi zeamă de lămâie,pentru a forma o pastă. Întinde amestecul pe bătătură,acoperă cu o bucată de pânză şi aşteaptă 10 minute. După aceea,bătătura ar trebui să se înmoaie îndeajuns de mult încât s-o poţi îndepărta cu uşurinţă.

4. Menţine frumuseţea florilor tăiate

Explicaţia faptului că aspirina prelungeşte existenţa florilor tăiate şi te ajută să te bucuri mai mult de plantele cu florila ghiveci este aceea că acidul acetilsalicilic reduce producerea de etilenă,substanţă care grăbeşte ofilirea florilor. Mai mult,substanţa previne apariţia ciupercilor şi mucegaiului în vază şi la baza tulpinii plantei,în ghiveci.

Cum o aplici

Combină o aspirină cu un litru de apă. Toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator şi întrebuinţeaz-o la udarea plantei,curăţarea frunzelor. Soluţia o poţi pulveriza şi pe pământul din ghiveci. Pentru a avea mai mult timp flori frumoase în vază,pune o aspirină în apă. De pildă,dacă primeşti în dar trandafiri,despre care se ştie că nu rezistă mult,ia fiecare fir în parte,zdrobeşte capătul tijei şi pune-l puţin în apă fiartă. După aceea,umple o vază cu apă rece,adaugă o aspirină şi aranjează florile în glastră.

5. Îndepărtează petele de pe haine

Cu aspirină cureţi mai uşor şi urmele de transpiraţie de pe îmbrăcăminte,dar şi pe cele de nicotină de pe degete.

Cum o aplici

Amestecă trei aspirine cu o jumătate de cană de apă caldă până ce se dizolvă în totalitate. Îmbibă partea de bluză,tricou sau cămaşă pătată şi lasă soluţia să-şi facă treaba timp de câteva ore. La final,spală îmbrăcămintea ca de obicei. Un amestec asemănător este bun şi pentru curăţarea mâinilor,doar că-l laşi să acţioneze 10-15 minute,apoi clăteşti bine.