Indiferent de alimentele consumate,micul dejun ar trebui să conţină între 35%-45% din numărul total de calorii al zilei. Mai mult de atât,specialiştii ne sfătuiesc să consumăm alimente sănătose,care să ne ofere energia necesară. În mod evident,micul dejun nu este acelaşi pentru toţi. Acesta trebuie conceput în funcţie de gradul de efort pe care trebuie să îl depună persoana în cauză,dar şi de anotimp.

1.    Mic dejun bazat pe lapte

        -cereale cu lapte sau iaurt degresat
        -o cană de cafea sau ceai
        -un măr

Pont:Această variantă de mic dejun este recomandată în special femeilor care doresc să-şi menţină silueta.

2.  Mic dejun consistent

         -omletă din două ouă  pe care o poţi pregăti simplă,fie adăugând şuncă,ciuperci sau mărar. Indicat este să o pregăteşti într-o tigaie antiaderentă,fără să adaugi ulei.
         -2 pesmeţi sau 2 felii mici de pâine gata prăjită
         -  o roşie

Alte 3 variante delicioase şi sănătoase găseşti pe clicksanatate.ro.