Pentru unii, creşterea profesională nu se termină cu actoria şi faima adusă de reuşitele în această meserie. Mulţi au început să obţină doctorate în diverse domenii, iar unii au absolvit chiar magna cum laude la Harvard. Aceste câteva vedete cred că faima şi banii nu sunt suficienţi şi au decis să urmărească şi succesul academic ori au realizat pe traseu că vor să facă altceva cu viaţa lor!

Gerard Butler este şi avocat

A jucat în mai multe filme apreciate, cum ar fi  „Lara Croft: Tomb Raider‟, „The Phantom of the Opera‟ sau „How to Train Your Dragon‟. A studiat la Liceul St Mirin’s & St Margaret’s din Paisley, unde a obţinut note foarte bune. Acest lucru i-a permis să intre la Universitatea din Glasgow în şcoala lor de drept. După absolvire, şi-a asigurat un post la o firmă de avocatură din Edinburgh ca avocat stagiar, dar se pare că viaţa avea alte planuri pentru el şi a ajuns să practice actoria.

Jodie Foster a studiat literatura afro-americană

Actriţa Jodie Foster a avut o lungă şi vastă carieră cinematografică. Este recunoscută pentru rolul ei în filmul  „Panic Room‟ şi pentru rolul ei de voce ca Maggie pentru succesul animat „The Simpsons‟. A absolvit magna cum laude în literatura afro-americană de la Universitatea Yale. Vorbeşte şi comunică atât de bine în franceză, încât a jucat şi dublat în această limbă în multe filme. Ştie, de asemenea, germană, italiană şi spaniolă.

Steve Martin a preferat iniţial filosofia

După absolvirea liceului, Steve Martin a urmat colegiul Santa Ana, unde a urmat cursuri de dramă şi poezie în limba engleză. Apoi s-a alăturat Universităţii de Stat din California, Long Beach, pentru a se specializa în filosofie. Inspirat de orele de filozofie, Martin s-a gândit să devină mai degrabă profesor decât actor sau comediant. El face parte din organizaţia Mensa, care este cea mai mare şi mai veche societate cu un înalt coeficient intelectual din lume.

Ben Stein esye licenţiat în economie şi drept

Actorul Ben Stein a apărut în filmele „Masca şi fiul măştii‟ şi a dat viaţă personajelor din seriile de animaţie „Rugrats‟, „Fairy Odd Parents‟ şi „Family Guy‟. A absolvit Universitatea Columbia cu onoruri în economie şi a fost singurul care a primit titlul de valedictorian (un titlu de succes folosit în SUA) din clasa sa de la Yale Law School.

Conan O’Brien iubeşte istoria şi literatura

Pe Conan O’Brien e posibil să-l ştii din show-urile de televiziune „Late Night cu Conan O'Brien‟ şi „The Tonight Show‟. Pe lângă realizarea unui emisiuni de mare succes, el a studiat cultura hispano-americană şi a obţinut un doctorat în istoria artei şi un masterat la Universitatea Yale. De asemenea, a studiat istorie şi literatură la renumita Universitate Harvard. De parcă n-ar fi fost suficient, a absolvit cu cele mai înalte onoruri, magna cum laude.