Ai toate motivele să fii atentă la semnalele transmise de corpul tău,mai ales că ai nevoie să te simţi odihnită,energică,plină de vitalitate şi de optimism,iar astea le poţi obţine doar dacă organismul tău este sănătos şi detoxifiat. În continuare vei afla care sunt alimentele care te ajută să îţi atingi scopul.

Merele

Merele sunt unul dintre cele mai accesibile alimente,fiind folosite de secole în curelede eliminare a toxinelor din organism. Bogate în fibre numite pectină,ele elimină metalele grele şi scad nivelul colesterolului din corp. În acest proces,merele curăţă intestinele,eliminând toxinele.

Sfecla

Această legumă îşi merită locul pe lista ta de produse bune pentru organism. Ea prezintă o serie de beneficii pentru sănătate. Ajută digestia,este aliatul perfect pentru o piele catifelată şi un păr strălucitor şi redă sănătatea oaselor.  De asemenea,reduce riscul de cancer. Şi,pentru că este bogată în compuşi naturali,este soluţia ideală pentru curăţarea sângelui.

Afinele

Aceste fructe minunate sunt printre cele mai recunoscute remedii naturale pentru o serie de probleme. În esenţă,afinele reduc efectele inflamaţiei cronice,minimizând în acelaşi timp durerea.Totodată,elelucrează ca un antibiotic,blocând bacteriile din tractul urinar,ceea ce duce la o scădere a riscului de a dezvolta infecţii. 

Usturoiul

Iată un aliment pe care ar trebui să îl consumi zilnic. Gustos şi aromat,nu îţi va fi deloc greu să strecori 1-2 căţei în meniul tău,fiind foarte uşor de combinat cu aproape orice mâncare. Evident,nu şi în laptele cu cereale. Celebrul condiment reduce riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare şi a cancerului şi are proprietăţi antivirale şi antibacteriene,care sunt foarte bune pentru detoxifiere.

Usturoiul acţionează prin stimularea ficatului,care,la rândul său,produce enzime ce au rol de filtru pentru reziduurile toxice din organism. 

Broccoli

Şi acesta este un ingredient care ar trebui introdus în meniul tău de zi cu zi. Este cel mai bogat aliment în fitonutrienţi,dar are şi un conţinut ridicat de antioxidanţi. Acestea ajută la stimularea enzimelor care sunt foarte importante pentru eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Sparanghelul

Dacă se întâmplă să ajungi vreodată mahmură acasă,ai nevoie urgent de o cură de detoxifiere,iar o modalitate rapidă de a elimina toxinele din organismeste aceea de a consuma sparanghel. Acesta conţine diferite tipuri de aminoacizi şi minerale care te scapă de vaporii alcoolului şi protejează celulele hepatice vitale împotriva toxinelor dăunătoare. De asemenea,este un diuretic natural,ceea ce înseamnă că va elimina toxinele din organism.