Cercetătorii au studiat de-a lungul timpului proprietăţile benefice pentru corp ale alimentelor şi au făcut o listă cu cele mai eficiente.

Ouă

Înainte să-ţi vină ciclul simţi nevoia să mănânci mai mult? Ca să eviţi excesele, consumă alimente pe bază de ouă. Sunt bogate în proteine şi grăsimi sănătoase, componente datorită cărora te vei simţi sătulă mare parte din zi. Îţi conferă saţietate şi necesarul de nutrimenţi pentru micul dejun şi nu numai.

Iaurt sărac în grăsimi

Un alt aliment pe care trebuie să-l incluzi în meniul zilnic în perioada critică a lunii este iaurtul simplu, fără grăsimi. Conţine calciu şi proteine, nutrimenţi care vor îmblânzi simptomele sindromului premenstrual.

Broccoli

Include şi această legumă în dieta ta, pentru că aduce beneficii pentru sănătate. Conţine calciu, vitaminele A, C, B6 şi E, potasiu, magneziu, toate au, printre altele, rolul de a ţine sub control fluctuaţiile hormonilor. De asemenea, în broccoli se găsesc fibre care reglează nivelul de estrogen din corp şi ajută sistemul digestiv.

Seminţe de dovleac

Simptomele sindromului premenstrual, precum epuizare şi dureri de cap pot fi evitate dacă te asiguri că oferi zilnic copului doza necesară de magneziu. Ori seminţele de dovleac sunt foarte bogate în magneziu, mineral care relaxează vasele sangvine şi asta duce la calmarea durerilor de cap. Ca să pevii simptomele sindromului, ia câte un pumn de seminţe pe zi, în loc de gustare, şi o să te simţi mai bine pe durata ciclului menstrual.

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, cum sunt spanacul şi salata au efect puternic de combatare a efectelor adverse produse în corp de modificările hormonale. Mai exact, combate acneea care anunţă ciclul. În plus, acestea conţin vitamine solubile în grăsimi, ceea ce duc la prevenirea problemelor de la nivelul pielii.

Alune

Fie că alegi să mănânci alune sau unt de arahide, ambele sunt surse bune de vitamina B6 şi de magneziu. Acestea calmează simptomele sindromului premenstrual rapid. Mai mult, magneziul reglează stările de dispoziţie şi previne balonarea. Este foarte important să eviţi produsele sărate, ca să nu te confrunţi reţinerea apei în ţesuturi.

@unsplash