Oţetul balsamic

Cu toate că dă aromă salatelor,oţetul balsamic duce şi la îngălbenirea dinţilor,din cauza combinaţiei de acizi şi a compuşilor care îi dau culoare.
 

Curry

Acest condiment popular în India duce cu uşurinţă la îngălbenirea dinţilor. Acest lucru se datorează culorii intense pe care îl are acest condiment,motiv pentru care este recomandat să te speli bine pe dinţi dacă mănânci preparate bogate în curry.
 

Sosul de roşii

Dinţii se pot îngălbeni cu uşurinţă şi în cazul în care consumi adesea sos de roşii. Nu culoarea acestui ingredient este răspunzătoare de îngălbenirea danturii,ci acizii prenzenţi în sosul de tomate.
 

Sosul de soia

Şi sosul de soia duce la îngălbenirea dinţilor. Motivul este acela că majoritatea sosurilor de soia din comerţ nu sunt produse cu fermenţi naturali. Pentru grăbirea procesului de fermentare se foloseşte un ferment artificial care afectează smalţul dinţilor.
 

Sfecla roşie

Cu toate că abundă în vitamine şi minerale necesare sănătăţii,sfecla roşie poate afecta dantura,dacă este consumată în mod constant. Culoarea puternică a sfeclei roşii pătează rapid dantura,motiv pentru care trebuie să ai o igienă orală strictă.
 

Fructele de pădure

Căpşunile,zmeura,afinele,coacăzele şi murele sunt extrem de delicioase şi sănătoase,însă devin „păcătoase” pentru dantură,din cauză că duc rapid la pătarea dinţilor.