Lapte cald

O cană cu lapte cald la sfârşitul unei zile stresante este băutura perfectă. Laptele conţine un aminoacid numit triptofan care are rolul de a ameliora starea de nervi şi de a relaxa întregul corp. Îl poţi bea chiar înainte de culcare, pentru a fi sigură că vei avea şi un somn liniştit.

Ceai verde

Nu este bun numai pentru slăbit, ci şi pentru rolul său în a calma stările de anxietate. Compuşii antioxidanţi din ceaiul verde ajută la reducerea stresului şi la detoxificarea organismului. Unde mai pui că sporeşte concentrarea şi îmbunătăţeşte memoria? Poţi bea o cană de ceai verde în fiecare zi, însă nu seara!

Apă de cocos

Este o sursă excelentă de magneziu şi potasiu şi ajută la relaxarea muşchilor. Graţie vitaminelor din complexul B, această băutură te va ajuta să ai un somn liniştit datorită faptului că reduce stresul şi scade presiunea sângelui. O poţi bei zilnic, în ce cantităţi doreşti.

Suc de fructe

Un suc de fructe făcut în casă nu numai că te va relaxa şi îţi va reda buna dispoziţie, dar va ajuta şi la întărirea imunităţii. Poţi prepara unul din portocale, grapefruit şi lămâie, fructe bogate în vitamina C sau un suc obţinut din mere şi morcovi, bogat în vitaminele A şi E.

Smoothie de avocado

Pe lângă conţinutul bogat de grăsimi, avocado conţine vitamine din complexul B care ajută la îmbunătăţirea memoriei şi sporeşte activitatea celulelor neuronale. Încearcă un smoothie de avocado combinat cu seminţe de chia. Acestea sunt bogate în magneziu şi ajută la reducerea stresului.

Smoothie de banană

Un smoothie din banane este o băutură pe care o poţi prepara oricând, mai ales dacă ai probleme cu stresul. Fructele sunt bogate în potasiu, magneziu şi alte minerale importante, care detensionează muşchii şi ajută la refacerea celulelor creierului.

Sursă foto: www.videoblocks.com