Previne anemia

Berea este o sursă excelentă de vitamina B12 şi acid folic. E bine să ştii că o deficienţă a acestor vitamine provoacă anemie, ele fiind esenţiale pentru menţinerea unei dezvoltări armonioase a corpului. De asemenea, vitaminele din complexul B regăsite în bere ajută la îmbunătăţirea memoriei şi la sporirea capacităţii de concentrare.

Întârzie îmbătrânirea

Ştiai că berea poate să te facă să arăţi cu câţiva ani mai tânără? Asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi, însă poţi consuma 200 ml în fiecare zi. Datorită conţinutului bogat în vitamina E, berea menţine pielea fermă şi încetineşte procesul de îmbătrânire a celulelor. Încearcă să alegi un sortiment calitativ, dacă îţi doreşti să observi diferenţa.

Întăreşte oasele

Dacă este consumată în cantităţi moderate, berea ajută la întărirea sistemului osos datorită conţinutului său bogat în siliciu, provenit din orz, principalul ingredient. Aceasta întăreşte oasele şi previne osteoporoza. Se pare că cel mai bun sortiment ar fi berea neagră, siliciul fiind prezent chiar şi după procesul de fermentare.

Stimulează funcţiile cerebrale

Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, funcţiile creierului încep să se deterioreze, însă consumul de bere poate combate acest lucru, cel puţin pentru o perioadă. Mai multe studii au arătat că băutura poate reduce cu până la 30% riscul apariţiei bolii Alzheimer.

Ţine la distanţă cancerul

Sursă importantă de flavonoide şi antioxidanţi, berea poate ajuta la prevenirea cancerului şi la răspândirea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului de prostată. Berea este, de asemenea, o sursă importantă de polifenoli, compuşi care diminuează celulele atinse de boală.

Bună pentru inimă

Deşi nu este recomandată cardiacilor, mai ales în sezonul cu temperaturi de peste 30 de grade, un pahar cu bere poate fi consumat din când în când de către aceştia, întrucât se pare că ar avea efecte benefice asupra inimii. Mai exact, băutura menţine curate vasele de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.  


Sursă foto: www.videoblocks.com