Dacă baltul din bucătărie este vechi şi vrei să-l schimbi, iată ce variante ai la dispoziţie. Stabileşte care sunt priorităţile tale şi ce vrei de la un blat. Dacă nu gateşti prea mult, atunci poţi alege şi un blat din lemn, care are nevoie de o îngrijire mai aparte. În schimb, dacă eşti un/o pasionat/ă într-ale gătitului, şi foloseşti des blatul de lucru, atunci poţi opta pentru plăci ceramice. 

Iată mai jos şase materiale pe care le poţi folosi la blatul de bucătărie: 

Blatul din lemn 

Acest tip de blat este mai ieftin decât marmura sau granitul, şi aduce o paletă de căldură unei bucătării cu dulapuri albe. Poate fi cumpărat chiar şi de la IKEA şi din magazinele de bricolaj. Singura problemă cu blatul din lemn este că acesta se pătează şi va trebui să foloseşti suporturi pentru oale atunci când vrei să le iei de pe foc. Pentru o întreţinere cât mai bună, blatul din lemn trebuie tratat cu ulei din in, pe care îl găseşti tot la IKEA.

Marmură 

Unul dintre argumentele pro este că marmura este superbă! Poate fi mai ieftină decât granitul. Dar, la cât este de frumoasă, marmura are nevoie de îngrijire cu atenţie, din moment ce este mai moale şi mai poroasă decât granitul, se poate păta foarte uşor. Dar, dacă îţi place cum arată, şi vei avea grijă atunci când verşi vin sau suc de lămâie, poţi opta pentru acest tip de material.

Steatit

Acest material negru, din piatră naturală, are un aspect spectaculos. Este mai uşor de întreţinut decât marmura. Indiferent de tipul de detergent folosit pentru curăţarea baltului nu îl va deteriora. Singurul avantaj al acestui material este că e compus din minerale de tâlc, ceea ce îl face mai moale faţă de alte materiale. Prin urmare, poate fi predispus la zgârieturi.

Vezi alte blaturi frumoase pentru bucătăria ta pe casoteca.ro.