Lupusul

 

Este o boală cronică autoimună. Boalaautoimună se declanşează când sistemul imunitar al organismului atacă ţesut sănătos,ceea ce duce la deteriorarea articulaţiilor,organelor,şi chiar a pielii unei persoane. Simptomele diferă de la persoană la persoană,deşi există câteva simptome comune care implică dureri de cap,căderea părului,oboseală extremă / letargie,precum şi umflarea articulaţiilor,mâinilor,ochilor,picioarelor. Mai mult de 90% din oamenii cu această boală sunt femei.

 

Depresia

 

Această tulburareeste de două ori mai frecventă la femei,aproximativ 20% dintre acestea dezvoltând boala la un moment dat în viaţă. Specialiştii spun că diferenţele biologice dintre bărbaţi şi femei favorizerază apariţia bolii,în special la persoanele de sex feminin. Femeile experimentează fluctuaţii hormonale mai mari în timpul vieţii,fluctuaţii care le afectează starea de spirit. De asemenea,ele trăiesc mai mult decât bărbaţii,iar vârsta înaintată,de multe ori,este însoţită de singurătate şi pierderi.

 

Sindromul oboselii cronice

 

Este o tulburare complexă. Cei care au acest sindrom se simt mereu obosiţi,stare care nu este îmbunătăţită prin somn. Alte simptome pot include pierderea de memorie,insomnie,şi chiar dureri musculare. Sarcini uzuale,cum sunt mersul la baie,spălatul,mâncatul şi îmbrăcatul pot fi copleşitoare pentru persoanele cu această tulburare. Oamenii de ştiinţă spun că femeile au un risc de patru ori mai mare decât bărbaţii să sufere de sindromul oboselii cronice.

 

Scleroza multiplă

 

Această boală afectează sistemul nervos central,iar femeile au de 3 ori mai multe riscuri de a suferi de scleroză multiplă. Mulţi oameni de ştiinţă clasifică scleroza multipla ca o boală autoimună. Cele mai multe femei care au acestă afecţiune experientează primele simptome când au între 20-40 de ani şi aceastea diferă de la o persoană la alta. Deşi mai bine de 2,1 milioane de oameni din întreaga lume au această boală şi există tratamente pentru a reduce severitatea simptomelor,nu există niciun leac.

 

Sindromul de colon iritabil

 

Sindromul de colon iritabil este o afecţiune comună care afecteaza intestinul gros,provocând durere,balonare,crampe,gaze,constipaţie şi/sau diaree. De regulă,această afecţiune este diagnosticată în jurul vârstei de 45 de ani. Sindromul de colon iritabil afectează de asemenea tractul gastro-intestinal. Femeile sunt mult mai susceptibile de a avea această afecţiune,iar simptomele se înrăutăţesc în jurul menstruaţiei.

 

Infecţiile cu transmitere sexuală

 

În timp ce aceste boli afectează atât bărbaţii,cât şi femeile,este mai uşor ca o femeie să se infecteze decât un bărbat. Şi asta pentru că mucoasa vaginului este mai delicată decât pielea de pe penis,favorizând intrarea bacteriilor şi  a viruşilor mai uşor în fluxul sangvin.