Iată care sunt aceste ingrediente care sunt bune exfoliante:

1. Pastă de migdale

Migdalele sunt bogate în vitamina E,vitamine casre hrănesc pielea şi-i redă strălucirea naturală a acesteia. Vitamina E din migdalepăstrează pielea hidratată. Amestecă câteva migdale până devine pastă,cu câteva picături de suc de lămâie,un vârf  de cuţit de făină şi o lingură de lapte rece. Foloseşte pasta obţinută ca un exfoliant şi spalăte pe faţă. Folosirea în mod regulat aacestui mic tratament ca reda pielii feţei strălucirea. Acest tratament îl poţi încerca şi pe păr.

2. Nucile

Găseşti nuci peste tot,în piaţă sau în magazine. Textura dură şi proprietăţile nucii sunt ingredientele perfecte pentru exfoliere. Nucile sunt bogate în acizi graşi esenţiali,care ajută la îmbunătăţirea elasticităţii pielii,spune dermatologul Dr. Navin Taneja

3. Minerale

Mineralele,gramul negru sau urad dal este un exfoliant excelent. Macină jumătate de ceaşcă de urad dal şi amestec-o cu două linguri de lapte. Foloseşte această pastă ca un exfoliant de trei ori pe săptămână pentru a îndepărta pielea moartă şi pentru a lumina tenul. Aici sunt unele beneficii de frumusete ale uradului dal pentru pielea şi păr.

4. Fasolea verde

Fasolea verde sau gramul verde este bogată în vitamina A şi C şi ajută la hranirea pielii în timp ce exfoliazî. O pastă de fasole verde amestecată cu miere şi ulei de migdale poate fi folosită ca exfoliant care oferă o strălucire naturală pielii.

5. Orezul

Acesta este bogat în vitaminele B6,E şi K,şi ajută la exfolierea şi revigorarea care are aspect obosit. Amestecă pulbere de orez cu miere pentru a face un exfoliant pentru faţă şi corp. Orezul este un exfoliant eficient care te ajută să elimini celulele moarte ale pielii.

6. Sarea de mare

Mineralele prezente în sarea de mare din adâncime curaţă,hidratează şi stimularea creşterii celulelor. Sarea de mare poate fi amestecată cu ulei de măsline sau de migdale pentru a face un exfoliant pentru tenul uscat. Sarea exfoliază,promovează circulaţia şi uleiurile de bază ajută la hidratarea pielii.