Iată care sunt cele şase întrebări esenţiale pentru medicul tău:

1.Dacă mergi pentru un control periodic, întreabă de testele importante pe care le ai de făcut pentru a nu fi nevoită să revii inutil de mai multe ori. Medicul îţi va oferi toate informaţiile necesare pentru a efectua testele importante, care trebuie făcute la un anumit interval de timp.

2.Dacă ai o problemă de sănătate, nu-i deloc greşit să-l întrebi pe medicul la care mergi despre pacienţii cu aceeaşi afecţiune pe care i-a tratat, dar şi despre modurile prin care poţi afla mai multe despre boala ta şi simptomele ei.

3.Spune-i temerile tale şi întreabă-l dacă sunt cu adevărat motivate.Fie că ai citit pe internet ceva care te-a speriat sau simţi că ceva e în neregulă cu tine, decât să stai într-un permanent stres legat de acest lucru, mai bine îi împărtăşeşti medicului opiniile tale. Este cel mai în măsură să te lămurească!

4.Întreabă despre tratamentele pe care le poţi urma. Poate că afecţiunea de care suferi este vindecabilă prin mai multe tratamente. Întreabă-l despre acest lucru şi alegeţi împreună cea mai bună variantă.

5.Lămureşte-te despre ce se va întâmpla imediat după ce tratamentul tău ia sfârşit. De exemplu, întreabă dacă te vei vindeca în totalitate, dacă va exista posibilitatea ca boala să revină şi cum poţi preveni acest lucru.

6.Iar la finalul consultaţiei, nu ezita să pui întrebarea: “Ar trebui să mai ştiu alte detalii şi am omis să întreb?”