Iată în continuare un top 6 obiceiuri la care medicul tău ginecolog ar vrea ca tu să renunţi.

Nu mai crede tot ce citeşti pe internet

În mod constant obişnuieşti să cauţi rezolvarea la problemele tale mai întâi online? Foloseşte Google cu precauţie. Să faci unele cercetări pe site-urile de renume este normal şi de preferat pentru început,dar o vizită la cabineteste întotdeauna necesară pentru a primi un diagnostic precis. Iar atunci când te duci la medic,nu îi spune ce suspectezi tu că ai şi,mai ales,nu îl contrazice atunci când îţi spune că suferi de altceva. Ştie să facă mai bine diferenţa dintre un coş şi un herpes,sau o erupţie cutanată inflamatorie şi cancerul de sân.

Schimbă-te după ce ai mers la sală

E de înţeles. Eşti ocupată şi eşti tentată să sari peste anumite etape,după ce ai ieşit de la sală,cum ar fi făcutul duşului. Totuşi,femeile ar trebui să se schimbe imediat de hainele transpirate de la sală,pentru că fungii tind să se înmulţească în medii calde şi umede si pot duce la infecţii. În plus,nu uita să porţi cu orice ocazie lenjerie din 100% bumbac. După ce termini antrenamentul,pielea ta poate să respire.

Spune-i doctorului de durerile din timpul actului sexual

Dacă te gândeşti la sexmai degrabă cu groază,decât cu nerăbdare,nu îi ascunde asta ginecologului tău. Sexul dureros ar putea avea la bază o serie de motive. Printre acestea se numără infecţia vaginală,constipaţia,fibroame,endometrioză,chisturi ovariene şi,cu toate aceste probleme,doctorul tău te poate ajuta. 

Medicul ginecolog nu este medicul tău de familie

Nu ţi s-a întâmplat uneori să începi examenul ginecologic plângându-te de dureri de gât,eczeme sau dureri articulare? Dar,deşi ginecologia se suprapune mult cu medicina de familie,mai ales în timpul sarcinii,el nu îţi pot rezolva orice problemă. Regula este simplă,dacă problema ta implică o regiune a pelvisului sau o întrebare legată de sân,sigur ai ajuns la persoana potrivită. Pentru orice altceva,adresează-te medicului de familie.

Închide telefonul în timpul controlului

Da,se întâmplă des ca pacienţii să vorbească la telefon chiar în timp ce medicul efectuează examenul pelvian. 

Nu te mai trata “după ureche”

Multe femei cumpăra medicamente de la plafar sau de la farmacie la primul semn de secreţie vaginală sau mâncărime. Dar dacă nu este candicoză, acest lucru nu va face decât să întârzie un diagnostic corect şi va înrăutăţi simptomele.