Se odihnesc bine

Dacă vrei să fii într-o formă de zile mari dimineaţa, e important să te odihneşti cum trebuie. Într-un interviu pentru o revistă americană, Sheryl Sandberg, şeful de departament de operaţiuni din cadrul Facebook, una dintre cele mai ocupate femei de pe pământ, a dezvăluit unul dintre micile sale secrete cu privire la odihnă. Aceasta se asigură că are un somn bun. Mai exact, înainte de culcare, se deconectează de la tehnologie, astfel încât să nu fie deranjată peste noapte. Lumina artificială nu are voie să pătrundă în cameră, iar zgomotul trebuie să fie redus la zero. Foarte importantă este şi ora la care adormi, un alt factor care contribuie la odihna creierului.

Se trezesc devreme

Pentru oamenii de succes, timpul înseamnă bani, aşa că ei nu îşi permit să zăbovească prea mult în pat. Într-un studiu realizat la o universitate americană, experţii au arătat că cele mai productive persoane sunt acelea care se trezesc înainte de ora 6 dimineaţa. Majoritatea îşi încep direct activităţile profesionale, pentru că au mai multă energie şi o capacitate de concentrare sporită. Alţii preferă să se trezească cu noaptea în cap pentru a avea timp suficient să se împartă între familie, profesie, sport şi activităţi rutiniere.

Îşi fac timp să mediteze

Dacă eşti un om de succes, conectat zilnic la tot ce se întâmplă în jur, este foarte important să ai grijă de sănătatea ta mintală. Mulţi dintre cei mai mari antreprenori se îndreaptă spre meditaţie pentru a-şi pune în ordine gândurile şi ideile pe care le au, dar şi pentru a se relaxa. Jeff Weiner, CEO al LinkedIn, descrie într-un articol modul în care utilizarea unei aplicaţii de meditaţie l-a ajutat să îşi stabilească un program zilnic şi să îşi asigure un echilibru între trup şi spirit.

Au un mic dejun sănătos

Chiar dacă eşti mereu pe fugă, trebuie să acorzi o atenţie sporită obiceiurilor alimentare. Cei mai mari oameni de succes nu sar peste cea mai importantă masă a zilei şi preferă să mănânce alimente precum fructe, cereale integrale şi iaurt grecesc. Carbohidraţii cu eliberare lentă precum fulgii de ovăz reprezintă o opţiune ideală pentru micul dejun, deoarece îţi vor asigura necesarul zilnic de nutrienţi şi vor oferi o senzaţie de saţietate.

Se îmbracă simplu

Alegerea vestimentară contează doar când e vorba de un eveniment important, însă nu şi de rutina zilnică. Oamenii de succes preferă să îşi elimine din start stresul privitor la opţiunile de îmbrăcăminte, pentru a se concentra pe lucrurile care chiar contează cu adevărat pentru ei. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, este renumit pentru stilul său casual, construit dintr-o pereche de jeans şi un tricou. Într-un interviu acordat pentru The Independent, acesta a mărturisit că preferă să îşi salveze energia mentală pentru deciziile importante şi a promis să îşi simplifice rutina de dimineaţă, purtând întotdeauna aceeaşi ţinută. Secretul său constă într-un dulap cu haine organizat pe culori, pentru a decide cât mai uşor cu ce se va îmbrăca.

Îşi stabilesc priorităţile

Cu cât eşti mai ocupat, cu atât trebuie să fii mai bine organizat. Pentru a nu te încurca în sarcinile uzuale, este important să îţi faci un plan în care să îţi notezi tot ce îţi propui în ziua respectivă. Această practică îţi va permite să abordezi lucrurile într-o manieră ordonată şi utilă. De asemenea, foarte importantă este şi abilitatea de a opera mai multe sarcini deodată, deoarece atunci îţi sporeşti capacităţile cognitive. Unii antreprenori spun că e bine să începi cu sarcinile mai grele, pentru a avea timp suficient să le rezolvi, iar alţii sunt de părere că e favorabil să începi cu cele uşoare, pentru ca munca să crească gradual. Totul ţine de modul tău de adaptare în condiţii de stres şi dorinţa de a evolua zilnic.

Sursă foto: www.maybusch.com